Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Γραμματεία ΠΑΜΕ του ΟΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Να πληρωθούν τώρα τα δεδουλευμένα των συναδέλφων συμβασιούχων με παρατάσεις συμβάσεων

Γραμματεία ΠΑΜΕ του ΟΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Να πληρωθούν τώρα τα δεδουλευμένα των συναδέλφων συμβασιούχων με παρατάσεις συμβάσεων

94424-6b74e1194cf98c8831f54b616fb543e7Από: Σε ανακοίνωση της ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ του ΠΑΜΕ του  ΟΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ τονίζεται :

“Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων που για άλλη μια φορά, αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους με παρατάσεις συμβάσεων.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι με παρατάσεις, εργάζονται στην αποκομιδή απορριμμάτων του Δήμου, σε μια ανθυγιεινή δουλειά που τα εργατικά ατυχήματα είναι πολύ συχνό φαινόμενο.

Δήμος και κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία, τους κοροϊδεύουν με αποφάσεις για παράταση των συμβάσεών τους, την ίδια ώρα που η καταβολή της μισθοδοσίας τους απαγορεύεται με αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Από τις 14 Οκτώβρη δουλεύουν, χωρίς να πληρώνονται με αποτέλεσμα από εχθές πλέον  να προχωρούν σε επίσχεση εργασίας.

Στο Δήμο Ιωαννιτών βρίσκονται χρήματα για να πληρωθούν Χριστουγεννιάτικες φιέστες για την τουριστική ανάπτυξη, δε βρίσκονται όμως χρήματα για να πληρωθούν τα μεροκάματα εργαζομένων, ώστε να κάνουν Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους.

Για ακόμα μια φορά, ο Δήμος «δίνει τον αντεργατικό τόνο» στις εργασιακές σχέσεις της περιοχής. Με τη στάση του, δίνει κάλυψη σε όλους τους επιχειρηματίες της πόλης που αφήνουν τους εργαζόμενους απλήρωτους για μήνες.

Στη συντήρηση αυτής της κατάστασης, συνδράμει και η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου των εργαζομένων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων, αφού προσπαθεί να καταπνίξει οποιαδήποτε αγωνιστική προσπάθεια. Απέρριψε την πρόταση του ΠΑΜΕ ακόμα και για προειδοποιητική 2ωρη στάση εργασίας στο Δήμο Ιωαννιτών και, αντί να οργανώσει οποιαδήποτε κινητοποίηση, κάνει το διαμεσολαβητή του δημάρχου δίνοντας υποσχέσεις για ημερομηνίες πληρωμής που δεν τηρούνται, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι  να συνεχίζουν να δουλεύουν απλήρωτοι.

Ο αγώνας των συμβασιούχων εργαζόμενων στο Δήμο Ιωαννιτών πρέπει να βρει βήμα συμπόρευσης με τον αγώνα όλων των απλήρωτων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, για αξιοπρεπείς μισθούς και δουλειά με δικαιώματα. Για προσλήψεις προσωπικού, ώστε να σταματήσει η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για ζωή με βάση τις ανάγκες μας και όχι σύμφωνα με τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Απαιτούμε:

ü  Να πληρωθούν αμέσως τα δεδουλευμένα των συναδέλφων.

ü  Να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

ü  Να γίνουν το συντομότερο δυνατό προσλήψεις επιπλέον προσωπικού για όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου.

Ζητάμε, για ακόμα μία φορά, να συνεδριάσει το ΔΣ του Συλλόγου για να αποφασίσει να λάβει μέτρα ενημέρωσης, οργάνωσης, συμμετοχής και δράσης όλων των Δημοτικών Υπαλλήλων και για τους 2μηνίτες συμβασιούχους με παρατάσεις συμβάσεων αλλά και για όλους τους συμβασιούχους συναδέλφους μας.”

 

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments