Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΑΜΕ ΟΤΑ- ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΑΜΕ ΟΤΑ- ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩ

pame_55Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Η Γραμματεία ΟΤΑ Ιωαννίνων  με ανακοίνωσή της “καταδικάζει την πολιτική νομιμοποίηση που προσφέρουν από κοινού στην απαράδεκτη πρακτική της απλήρωτης εργασίας η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με τη στάση τους αυτή, ουσιαστικά «κλείνουν το μάτι» στους μεγαλοεμπειχειρηματίες στην πόλη, προκειμένου να φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης και τη μείωση των κερδών τους στους εργαζόμενους. Σε αυτούς, δηλαδή που παράγουν τον πλούτο.

Στη δεινή θέση των απλήρωτων διμηνιτών συμβασιούχων,  οι οποίοι κάνουν επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα δυόμιση και πλέον μηνών, βρέθηκαν αυτή τη φορά οι εργαζόμενοι μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, που δουλεύουν στον ΟΚΠΑΠΑ.

Οι εργαζόμενοι, σε ένα Δήμο που δηλώνει «ταμείο» 20 εκατομμύρια, που δεν έχει καθυστερήσει ποτέ τις πληρωμές στα διάφορα μελετητικά γραφεία και τους μεγαλοεργολάβους και την ώρα που δεν έχουν νομικό κόλλημα, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να είναι απλήρωτοι. Το γνώριμο κρυφτούλι της πολιτικής «αναρμοδιότητας», «μη υπαιτιότητας», που παίζουν οι πραγματικά υπεύθυνοι, δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους από τον πυρήνα του προβλήματος.

Καλούμε τους συναδέλφους συμβασιούχους να μην ανεχτούν τέτοια παιχνίδια στις πλάτες τους. Να οργανώσουν την αντίστασή τους απέναντι στην αυθαιρεσία, όχι μόνο της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και των άλλων κομμάτων που μαζί ψήφισαν τα μνημόνια και στηρίζουν τη μείωση των εισοδημάτων μας και την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Επαναφέρουμε την πρότασή μας για δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, με αιχμή όλα τα προβλήματα των συναδέλφων συμβασιούχων, την καταβολή των δεδουλευμένων και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Καλούμε το Δ.Σ. του Σωματείου να πάρει αυτή την απόφαση και να τη στηρίξει ουσιαστικά, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα και να υπάρξει καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση.”

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments