Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Γυναικείο πρόσωπο εμπλέκεται στην απόδραση της Σταμάτη

Γυναικείο πρόσωπο εμπλέκεται στην απόδραση της Σταμάτη

Το ενδεχόμενο γυναίκας συνεργού εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές.

astynomia

Η Βίκυ Σταμάτη δέχτηκε την περασμένη Τρίτη την επίσκεψη μιας γυναίκας που όμως δεν καταγράφηκε στα βιβλία και οι αστυνομικοί πιστεύουν πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στην οργάνωση της απόδρασης – Τι πήγε «στραβά» και αναγκάστηκαν να αλλάξουν σχέδια

Πως επρόκειτο για μια παρόρμηση της στιγμής υποστηρίζει στους αστυνομικούς που την εξέτασαν η Βίκυ Σταμάτη, επιχειρώντας να εξηγήσει την απόδρασή της.

Αφού εντοπίστηκε στην Παναγίτσα Χαϊδαρίου, η Βίκυ Σταμάτη μεταφέρθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και αρνείται να αποκαλύψει το παραμικρό σχετικά με το πώς βρήκε το κλειδί της μπαλκονόπορτας και το αν την βοήθησε κάποιος.

Οι αστυνομικοί πάντως πιστεύουν πως επρόκειτο για οργανωμένο σχέδιο, με την βοήθεια τουλάχιστον μιας γυναίκας. Την περασμένη Τρίτη η Βίκυ Σταμάτη δέχτηκε στο δωμάτιό της στο Δρομοκαϊτειο την επίσκεψη μιας γυναίκας, το όνομα της οποίας δεν καταγράφηκε στα βιβλία επισκεπτών του Ιδρύματος. Εκείνη, πιστεύουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, έδωσε στην Βίκυ Σταμάτη πιθανότατα το κλειδί με το οποίο άνοιξε την μπαλκονόπορτα του δωματίου της και το έσκασε το βράδυ της Τετάρτης, μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως η γυναίκα αυτή, έδωσε «συμβουλές» στην Βίκυ Σταμάτη, ως προς το πώς να αντιδράσει μετά την απόφαση για την αποφυλάκισή της, αναλόγως με το ποια θα ήταν αυτή. Επίσης, οι αστυνομικοί θεωρούν πως αυτή η γυναίκα-«κλειδί» για την υπόθεση βοήθησε με κάποιο τρόπο τη Βίκυ Σταμάτη να διανυκτερεύσει ασφαλώς, εάν δεν την φιλοξένησε στο σπίτι της.

Η άποψη αυτή ενισχύεται και από το γεγονός πως οι αρχές έψαξαν εξονυχιστικά την περιοχή που εντοπίστηκε την Παρασκευή η Βίκυ Σταμάτη, με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και θεωρείται αδύνατο να μην είχε εντοπιστεί, αν βρισκόταν εκεί.

Κατά τη διάρκεια της απόδρασης όμως, πιστεύουν οι αστυνομικοί, τα πράγματα δεν πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο και έτσι αυτοί που είχαν οργανώσει το σχέδιο αποφάσισαν πως το καλύτερο θα ήταν η Βίκυ Σταμάτη να παραδωθεί. Το τι πήγε «στραβά» δεν είναι ακόμα σαφές, όμως το πιθανότερο είναι πως σκοπός της απόδρασης ήταν να δει η Βίκυ Σταμάτη το γιο της, κάτι που δεν κατέστη τελικά δυνατό.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης της Βίκυς Σταμάτη στην ΓΑΔΑ, ο Εισαγγελέας Πεπόνης που την εξέτασε, ζήτησε να είναι μόνος του μαζί της στην αίθουσα, για να δει υπό ποιες συνθήκες έγινε η απόδρασή της.

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments