Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Γ.Καραγιάννης (ΣΥΡΙΖΑ)–Δεν κάηκαν ελληνικά μειονοτικά σπίτια από τη φωτιά στη νότια Αλβανία

Γ.Καραγιάννης (ΣΥΡΙΖΑ)–Δεν κάηκαν ελληνικά μειονοτικά σπίτια από τη φωτιά στη νότια Αλβανία

Γιάννης Καραγιάννης_Βασίλης ΤόλιοςΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, μαζί με τον γενικό πρόξενο Αργυροκάστρου Βασίλη Τόλιο, βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 11 Αυγούστου στα ελληνικά μειονοτικά χωριά της Δρόπολης, τα οποία κινδύνευσαν από την πυρκαγιά που μαίνεται εδώ και τρεις μέρες στη νότια Αλβανία.

Την εικόνα της κατάστασης, σκιαγράφησε με συνέντευξη που έδωσε χθες από το Αργυρόκαστρο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Καραγιάννης:

“Δεν έχουμε τις καταστροφές που ενδεχόμενα παρουσιάστηκαν σε ότι αφορά σπίτια. Δεν έχουμε εντοπίσει καμία τέτοια καταστροφή.

Η συμβολή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του κ. Τόσκα είναι πολύ σημαντική, σε ότι αφορά τα εναέρια μέσα, τα οποία βοηθούν την όλη προσπάθεια, και θα συνεχίσουν και αύριο το πρωί.

Έχει υπάρξει μια πολύ συντονισμένη δουλειά από την ελληνική πλευρά, με τον πρόξενο κ. Τόλιο να συντονίζει την προσπάθεια και να βοηθάει τα μέγιστα ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα σε όλη αυτή τη ζώνη των χωριών της Δρόπολης.

Σημαντική υπήρξε επίσης και η συμβολή των Ομογενών μας, που επέστρεψαν στη Δρόπολη για τις γιορτές του Δεκαπενταύγουστου. Η προσπάθεια δεν σταματάει εδώ, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments