Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Γ.Παπαδιώτης:”Περίσσεια θράσους από τη μείζονα αντιπολίτευση για τη ΔΗΑΝΕΤΑΙ”

Γ.Παπαδιώτης:”Περίσσεια θράσους από τη μείζονα αντιπολίτευση για τη ΔΗΑΝΕΤΑΙ”

”Για περίσσεια θράσους κατηγόρησε την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης και τον επικεφαλής της, Νίκο Γκόντα, ο πρόεδρος της ΔΗΑΝΕΤΑΙ, Γιώργος Παπαδιώτης, όταν η συζήτηση περιστράφηκε στη βαριά «κληρονομιά» του 1.5 εκατομμυρίου χρεών της Δημαρχίας του κ. Γκόντα αλλά και στις υπέρογκες αμοιβές που διεκδίκησαν αναδρομικά μέλη της Διοίκησης που ορίστηκαν στη θητεία του”,τονίζεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων ,στην οποία επισημαίνονται και τα ακόλουθα:

”Η συζήτηση της ημερήσιας διάταξης αφορούσε σε οικονομικά θέματα της δημοτικής ανώνυμης εταιρείας Ακινήτων (ΔΗΑΝΕΤΑΙ). Μεταξύ άλλων στο Δημοτικό Συμβούλιο τέθηκε η απόφαση του Δ.Σ. της επιχείρησης για τις αμοιβές των μελών της.

Ο κ. Γ. Παπαδιώτης διευκρίνισε πως «οι αμοιβές θεσπίζονται γιατί το επιβάλει η νομοθεσία των ανωνύμων εταιρειών, μια φορά το χρόνο στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιείται τον Ιούνιο. Όμως με απόφαση του Δ.Σ. και δημόσια δέσμευση των μελών του, κανένας δε λαμβάνει αμοιβή από το 2011 και μετά, δηλαδή από τη θητεία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Το ίδιο ισχύει και για το 2015. Εγώ ούτως ή άλλως  δεν λαμβάνω αμοιβή την οποία και δεν δικαιούμαι ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου».

Ο κ.  Γ.Παπαδιώτης περιέγραψε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την εξυγίανση μιας επιχείρησης που «κληρονόμησε» τα υπέρογκα χρέη του 1,5 εκατ. ευρώ και ούτε ένα άτομο προσωπικό. «Ρυθμίσαμε το χρέος και είχαμε 29.000 κέρδη στην περσινή χρήση και 166.000 ευρώ στη φετινή», κατέληξε ο κ. Παπαδιώτης.

Στην κριτική για τη λειτουργία της επιχείρησης που ασκήθηκε από την πλευρά του κ. Γκόντα, απάντησε ο κ. Παπαδιώτης, μιλώντας για «θράσος που περισσεύει», κάνοντας σημαντικές αποκαλύψεις στο σώμα και «θυμίζοντας» στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, γεγονότα της δικής του διοίκησης που «σημάδεψαν» την πορεία της επιχείρησης.

Πιο συγκεκριμένα:

Όταν τον Μάρτιο του 2010 συστήθηκε η ΔΗΑΝΕΤΑΙ, μεταφέρθηκε σε αυτή όλο το προσωπικό της πρώην ΔΕΤΑΙ, χωρίς αντικείμενο εργασίας παρά μόνο τα συσσίτια. «Όταν αναλάβαμε ως νέα Διοίκηση τον Φεβρουάριο του 2011, βρίκαμε την επιχείρηση σε τραγική κατάσταση. Χρέη 1.500.000 ευρώ στο ΙΚΑ και σε προμηθευτές και χωρίς προσωπικό, γιατί φροντίσατε αμέσως μετά τις εκλογές να τους μεταφέρετε όλους στο Δήμο απογυμνώνοντας τη ΔΗΑΝΕΤΑΙ», είπε ο κ. Παπαδιώτης.

Ενημέρωσε επίσης πως τον Μάιο του 2010 η Διοίκηση που όρισε η τότε Δημοτική Αρχή, αποφάσισε αμοιβή 2.500 ευρώ για τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο, χωρίς να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και τη Γενική Συνέλευση. «Όταν αναλάβαμε εμείς διεκδικούσαν με αγωγές αναδρομικά τις αμοιβές τους. Ήρθαμε σε συμβιβασμό διατηρώντας επιφύλαξη για τη νομιμότητα της απόφασης», είπε ο κ. Παπαδιώτης.

Στο επιχείρημα του κ. Γκόντα πως η αμοιβές δεν εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος της ΔΗΑΝΕΤΑΙ απάντησε: «Αν είναι δυνατόν να μη γνωρίζατε ότι η διοίκηση που ορίστηκε από εσάς αμοιβότανε από τον Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 με το εξωφρενικό ποσό των 2.500 ευρώ μηνιαίως έκαστος. Η επιχείρηση άφηνε απλήρωτους τους εργαζόμενους αλλά η διοίκηση έπαιρνε κανονικά τα λεφτά».

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments