Τρίτη , 26 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Γ. Στύλιος (ΝΔ) –Είναι ανάγκη να αυξηθεί η  επιδότηση για τα εσπεριδοειδή

Γ. Στύλιος (ΝΔ) –Είναι ανάγκη να αυξηθεί η  επιδότηση για τα εσπεριδοειδή

ImageHandler (1)Από:Γιώργος Γκόντζος-“Με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα επιστραφεί στην Ε.Ε. ως αδιάθετο το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων (5.000.000€) που κανονικά θα έπρεπε να δοθούν στους παραγωγούς εσπεριδοειδών, ως συνδεδεμένη ενίσχυση. ”  Αυτή η επισήμανση περιέχεται σε ανακοίνωση του Γραφείου του Γιώργου Στύλιου  βουλευτή της ΝΔ στο νομό Άρτας με αφορμή  επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης (Σχετικό YouTube link: httpssss://youtu.be/HxiBjMA_js0)

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της ομιλίας του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας:

“Το θέμα είναι πάρα πολύ σημαντικό για τους παραγωγούς εσπεριδοειδών που αφορούν την περιοχή της Άρτας, καθώς και άλλες περιοχές της χώρας μας.

Ο συνολικός ετήσιος προϋπολογισμός για τη συνδεδεμένη ενίσχυση για τα πορτοκάλια προς χυμοποίηση ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια ευρώ για κάθε έτος και η συνολική έκταση 285.000 στρέμματα. Ωστόσο  τα ενεργοποιημένα στρέμματα είναι περίπου –σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις- μόνο 115.000.

Κύριε υπουργέ, γιατί έχουν δηλωθεί μόνο 115.000 εκτάρια; Μήπως δεν ενημερώθηκαν οι Έλληνες παραγωγοί; Μήπως κάτι δεν έγινε σωστά; Και από πού έχει προκύψει αυτή η ενημέρωση; Μήπως έχει ευθύνες το υπουργείο σας; Πως θα αποζημιωθούν οι μεμονωμένοι παραγωγοί;

Σχεδόν 5 εκατομμύρια ευρώ (5.000.000€) τα 2/3 του συνολικού ετήσιου προϋπολογισμού του ποσού θα μείνει αδιάθετο. Και δεν θα μείνει αδιάθετο για να δοθεί κάπου αλλού, θα επιστραφεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι σήμερα εποχή και περίοδος που μπορούμε να αφήνουμε χρήματα να στέλνονται πίσω στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

Κύριε υπουργέ, έχω ενημερωθεί ότι έχετε υπογράψει αποφάσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης,με τις οποίες σε ορισμένα προϊόντα δίνετε ποσοστό 20% έως και 100%,παραπάνω από την ενδεικτική τιμή. Αυξήσατε δηλαδή το ποσοστό της επιδότησης. Αναφέρομαι στο ρύζι, στο σιτάρι, στη βιομηχανική ντομάτα. Γιατί αυτό στις συγκεκριμένες παραγωγές; Μήπως αφορούν συγκεκριμένες περιοχές και έχει ιδιαίτερους λόγους η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να στηρίξει αυτούς και να γυρίσει την πλάτη στους παραγωγούς πορτοκαλιών, να γυρίσει την πλάτη στην Άρτα, στην Αργολίδα, στη Λακωνία και σε τόσες άλλες περιοχές της χώρας μας;

Σας ζητώ να αυξήσετε την επιδότηση για τα πορτοκάλια που δίνονται για χυμό. Εάν δεν το πράξετε για το Νομό Άρτας, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές. Ένα μεγάλο τμήμα της τοπικής κοινωνίας στηρίζεται στην καλλιέργεια των εσπεριδοειδών.

Είναι γνωστό ότι με τους τελευταίους νόμους που ψηφίστηκαν έχει επιβαρυνθεί το κόστος παραγωγής για τους Έλληνες αγρότες με την αύξηση της φορολογίας, την αύξηση στο πετρέλαιο, τη φορολόγηση των επιδοτήσεων και τόσα άλλα μέτρα που έχουν ψηφιστεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οφείλουμε να βοηθήσουμε τους παραγωγούς, να στηρίξουμε τους Έλληνες πολίτες, στα πλαίσια των Κανονισμών. Γι’ αυτό σας ζητούμε να εξαντλήσετε κάθε όριο.

Σας λέω -και το γνωρίζουν και οι Αρτινοί συμπολίτες μου- ότι μάχομαι και θα συνεχίσω να μάχομαι για τα δίκαια και για τα συμφέροντα της περιοχής μου.”

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments