Δευτέρα , 22 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Δήλωση Γ. Στύλιου(ΝΔ) με αφορμή την παράδοση του τμήματος Καμπή-Άρτα, Πέρδικα-Ιωάννινα της Ιονίας Οδού

Δήλωση Γ. Στύλιου(ΝΔ) με αφορμή την παράδοση του τμήματος Καμπή-Άρτα, Πέρδικα-Ιωάννινα της Ιονίας Οδού

imageΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])– Σε δήλωσή του ο Γιώργος Στύλιος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Άρτας με αφορμή την παράδοση του τμήματος Καμπή-Άρτα, Πέρδικα-Ιωάννινα της Ιονίας Οδού,αναφέρει τα εξής:

«Ευχαριστώ τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών που δεν προσκάλεσαν κανένα  Βουλευτή της αντιπολίτευσης στην παράδοση του συγκεκριμένου οδικού τμήματος. Παράλληλα θα ήθελα να θυμίσω τα ακόλουθα :

Οι 4 μεγάλοι οδικοί άξονες (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου-Ιονία Οδός-Ε 65- Ολυμπία Οδός) σχεδιάστηκαν, δημοπρατήθηκαν και ξεκίνησαν το 2008 από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή. Τα έργα σταμάτησαν το 2011 εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Το 2013 η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους και τις 43 εμπλεκόμενες τράπεζες κατάφερε να επανεκκινήσει  τα έργα με το Υπουργείο Ανάπτυξης να έχει εξασφαλίσει 650 εκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή  Τράπεζα Επενδύσεων.

Η «περήφανη» διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015  οδήγησε στα capitalcontrols, στην στάση πληρωμών του δημοσίου (ΠΔΕ) και στην κατάρρευση των εισροών των κοινοτικών πόρων. Εξαιτίας όλων των π%

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...