Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024
Αρχική / Χωρίς κατηγορία / Δήλωση Σ.Σκοπούλη για το φαινόμενο της σχολικής βίας

Δήλωση Σ.Σκοπούλη για το φαινόμενο της σχολικής βίας

Τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της ΔΡΑΣΥ Στέφανου Σκοπούλη στο ΔΣ Ιωαννίνων με αφορμή τον άδικο χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη και τη συζήτηση γύρω από το φαινόμενο της σχολικής βίας.

Θλιβόμαστε και συμμετέχουμε στο βαθύ πένθος της οικογένειας, για το αδικοχαμένο παιδί της.
Δεν θα παρασυρθούμε και δε θα ενδώσουμε στο ρεύμα που επιχειρεί από τη μια να αθωώσει τους πραγματικούς ηθικούς υπεύθυνους και τις αιτίες του φαινομένου της βίας, και από την άλλη να κατασκευάσει εύκολα εξιλαστήρια θύματα. Οι ιδιαίτερες ευθύνες εξάλλου θα πρέπει να αποδοθούν από εκείνους που είναι αρμόδιοι να το πράξουν.
Η σχολική βία αποτελεί αντανάκλαση και έκφραση της ταξικής βίας που ασκεί η άρχουσα τάξη σε όλες της εκφάνσεις του κοινωνικού μας βίου.
Είναι απο την άποψη αυτή καθαρή υποκρισία και απύθμενος ο φαρισαϊσμός, που εκδηλώνεται με αφορμή το τραγικό συμβάν, απο τα κέντρα που ασκούν τη βία με οποιοδήποτε τρόπο η την αθωώνουν και την νομιμοποιούν σε βάρος ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων.
Δεν είναι μήπως το σύστημά τους και οι ίδιοι υπεύθυνοι για τη θεοποίηση και καλλιέργεια του ανταγωνιστικού πνεύματος ως ύψιστης αρχής και ιδεώδους με το οποίο δηλητηριάζεται από τα γεννοφάσκια της η κοινωνία μας;
Ο ανταγωνισμός και το κυνήγι της επιτυχίας στο εξεταστικό σύστημα, με κάθε κόστος για τη νεολαία, δεν είναι η φιλοσοφία που διαπνέει σε όλες τις φάσεις της την εκπαιδευτική διαδικασία; Γιατί λοιπόν απορούν και εξίστανται μπροστά σε εκδηλώσεις επιθετικότητας εγωιστικής συμπεριφοράς και ατομικιστικής νοοτροπίας που εμφανίζονται μεταξύ των νέων μας;
Η μήπως δε συνιστά βάρβαρη και ανελέητη βία η πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας που περιθωριοποιεί εκατομμύρια συνανθρώπων μας, που στοχοποιεί ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού θεριεύοντας το φαινόμενο του ρατσισμού του ναζισμού και του φασισμού, που σπρώχνει στην αυτοκτονία χιλιάδες συμπολίτες μας;
Ας κρατήσουν για τον εαυτό τους επομένως οι διαχειριστές του εκμεταλλευτικού συστήματος και τα επιτελεία τους τα κροκοδείλια δάκρυά τους.
Ο λαός μας διαθέτει το ακαταμάχητο όπλο της ανθρωπιάς και της ταξικής αλληλεγγύης για να περιορίσει και να απομονώσει φαινόμενα παραβατικής και αντικοινωνικής συμπεριφοράς.
Σε αυτόν τον αναβρασμό τέλος δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι κάποιοι κύκλοι, οι ίδιοι που υποθήκευσαν το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας, επωφελούμενοι του κλίματος που σκόπιμα δημιουργούν, επιχειρούν να υποσκάψουν και να υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο τη γαλακτοκομική σχολή, την τόση πολύτιμη για την περιοχή μας και όχι μόνο!
Αυτό δεν θα πρέπει να το επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο , αντιθέτως θα πρέπει να απαιτήσουμε την ενίσχυσή της με το αναγκαίο διδακτικό προσωπικό και την απαιτούμενη σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή .1426688211_dimarxeio-300x154.jpg

Δείτε Επίσης

“Ημέρα Καινοτομίας”, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Μία ξεχωριστή Ημέρα Καινοτομίας διοργανώνεται την Τρίτη 28 Μαρτίου στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments