Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Δήλωση της αντιδημάρχου Β. Μέγα για τις μειονεκτικές περιοχές του δήμου Ιωαννιτών : Να αποτραπεί ο αποχαρακτηρισμός τους

Δήλωση της αντιδημάρχου Β. Μέγα για τις μειονεκτικές περιοχές του δήμου Ιωαννιτών : Να αποτραπεί ο αποχαρακτηρισμός τους

 

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Η αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών, Β. Μέγα, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή πρόταση του ΥΠΑΑΤ που θα σταλεί στην Ε.Ε. για έγκριση:

“Ο Δήμος Ιωαννιτών προσπαθεί να αποτρέψει τον αποχαρακτηρισμό των 21 μειονεκτικών κοινοτήτων του από την οριστική πρόταση του ΥΠΑΑΤ που θα σταλεί στην Ε.Ε. για έγκριση, επισημαίνοντας την ελλιπή ενημέρωση από πλευράς της Πολιτείας και την εν κρυπτώ σύνταξη της μελέτης του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Δεν είναι δυνατόν να πληροφορούμαστε ότι άλλες περιοχές της χώρας έχουν επανενταχτεί στον οριστικό χάρτη των μειονεκτικών περιοχών κατόπιν πολιτικών παρεμβάσεων.

Τέτοιες πρακτικές δεν συνεισφέρουν στη λύση του τόσο σοβαρού προβλήματος που οδηγεί μεταξύ άλλων και στην απώλεια περίπου 38.000 στρεμμάτων από την κατανομή βοσκήσιμων γαιών, ενώ προκαλούν ερωτηματικά για τον τρόπο αντιμετώπισης του.

Ο Δήμος Ιωαννιτών θα συνεχίσει τον αγώνα που δίνει με κύριο άξονα την εφαρμογή των κριτηρίων του κανονισμού των μειονεκτικών περιοχών σε συνεργασία με τους αρμόδιους επιστημονικούς και ερευνητικούς φορείς”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments