Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Δήλωση του Β.Γιόγιακα(ΝΔ) για το σχέδιο νόμου για το νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων:Σήμερα προαναγγέλθηκε ο θάνατος του Τμήματος του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα

Δήλωση του Β.Γιόγιακα(ΝΔ) για το σχέδιο νόμου για το νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων:Σήμερα προαναγγέλθηκε ο θάνατος του Τμήματος του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου για το νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων:

«Σήμερα προαναγγέλθηκε ο θάνατος του Τμήματος του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα. Με παράπλευρες απώλειες τους διδάσκοντες και τους φοιτητές.

Οι πρώτοι θα μοιράζουν το χρόνο τους μεταξύ του τμήματος στο οποίο θα μεταφερθούν υποχρεωτικά από την επόμενη χρονιά και του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο οποίο θα εξακολουθούν να διδάσκουν.

Οι φοιτητές θα βιώνουν τα επακόλουθα ενός σταδιακού μαρασμού πριν το λουκέτο.

Η δημιουργία του νέου Τμήματος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας παραπέμπεται στο αόριστο μέλλον, αν και όταν το αποφασίσει η Σύγκλητος, με προϋποθέσεις που παραμένουν άγνωστες.

Έτσι ο Υπουργός δε δεσμεύεται σε τίποτα και αρκείται να μοιράζει ψεύτικες ελπίδες.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: τη δημιουργία του νέου τμήματος μπορεί να εγγυηθεί μόνο η εξέλιξη του σημερινού.

Υπάρχει και έτοιμη πρόταση για το πρόγραμμα σπουδών, και εξασφαλισμένο το μεγαλύτερο μέρος του διδακτικού προσωπικού.

Γι’ αυτό και το νέο Τμήμα Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας πρέπει να ιδρυθεί την 1-10-2018.

Ο Υπουργός, ο Πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου και ο τοπικός βουλευτής της συμπολίτευσης πρέπει να λογοδοτήσουν για την εξέλιξη αυτή, πρώτα στους φοιτητές και τους διδάσκοντες, κι έπειτα στην κοινωνία της Ηγουμενίτσας.».

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments