Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Δήλωση του Β.Γιόγιακα( ΝΔ)σχετικά με την απόρριψη από την Ολομέλεια της Βουλής της αίτησης της εισαγγελικής Αρχής για άρση της ασυλίας του

Δήλωση του Β.Γιόγιακα( ΝΔ)σχετικά με την απόρριψη από την Ολομέλεια της Βουλής της αίτησης της εισαγγελικής Αρχής για άρση της ασυλίας του

giogiakas_vouli_15-16Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την απόρριψη από την Ολομέλεια της Βουλής της αίτησης της εισαγγελικής Αρχής για άρση της ασυλίας του:

«Κλήθηκα να δώσω συμπληρωματική κατάθεση για την ανάκληση της απόφασής μου ως Νομάρχης Θεσπρωτίας για την έγκριση, ύστερα από εισήγηση των αρμοδίων υπηρεσιών, των περιβαλλοντικών όρων σχετικά με τη λειτουργία μονάδας επεξεργασίας ορυκτελαίων από τη «Νάνης Oil ΑΒΕΝΕΠ».

Θυμίζω ότι ανακάλεσα την απόφασή μου πάλι ύστερα από εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών οι οποίες έλαβαν υπόψη νέα στοιχεία που είχαν προσκομίσει ο Δήμος Συβότων και άλλοι φορείς της τοπικής κοινωνίας.

Η υπόθεση αυτή έχει ήδη κριθεί από άλλα δικαστήρια και από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Γι’ αυτό και στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας ζήτησα να εξεταστεί και η άρση της ασυλίας μου. Η Επιτροπή εισηγήθηκε να μην αρθεί η ασυλία μου ενώ το ίδιο αποφάσισε και η Ολομέλεια της Βουλής με συντριπτική πλειοψηφία (υπέρ 5, κατά 147)».

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments