Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / Εκπαίδευση / Δήμαρχος Ιωαννιτών:Να παραδειγματιστείτε από τα λάθη της δικής μας γενιάς, γιατί εσείς είστε η ελπίδα μας για το μέλλον
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Δήμαρχος Ιωαννιτών:Να παραδειγματιστείτε από τα λάθη της δικής μας γενιάς, γιατί εσείς είστε η ελπίδα μας για το μέλλον

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Ευχές για μια καλή, αποδοτική και χαρούμενη σχολική χρονιά, απηύθυνε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς κατά τη σημερινή τελετή του αγιασμού.  Για λόγους συμβολισμού ο Δήμαρχος επέλεξε στην τελετή αγιασμού να παραστεί σήμερα σε δύο σχολεία,  ένα σχολείο από τις Δημοτικές Ενότητες, το Δημοτικό Σχολείο Κατσικά, καθώς  και το 4ο Δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων που επαναλειτούργησε μετά την περσινή περιπέτεια της πυρκαγιάς.

«Η παιδεία πρέπει να είναι η μεγαλύτερη «επένδυση» για μια χώρα, γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Οι νέες γενιές είναι η ελπίδα για να υπάρξει η ανάταση από όσα ζούμε σήμερα. Η δική μας η γενιά έκανε πολλά λάθη κι ελπίζω να παραδειγματιστούνε από αυτά τα παιδιά μας για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον», είπε ο κ. Μπέγκας.

Ιδιαίτερα μιλώντας στους μαθητές τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του 4ου Δημοτικού σχολείου, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τη συνεργασίας και την εμπιστοσύνη που υπήρξε για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου από την πυρκαγιά κτιρίου, για να σημειώσει πως: «μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας, ηρεμίας και εμπιστοσύνης καταφέραμε να αποκαταστήσουμε το σχολείο. Είναι σημαντικό στις μέρες μας να μάθουμε να συνεργαζόμαστε όλοι».

Για «ένα στοίχημα που κερδίσαμε όλοι μαζί» μίλησε ο πρόεδρος της Α΄Βάθμιας σχολικής Επιτροπής του Δήμου, Δημοτικός Σύμβουλος, Βασίλης Τσαμπαλάς.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Καρβούνης, ευχαρίστησε το Δήμο Ιωαννιτών για την έγκαιρη αποκατάσταση του σχολείου, ενώ ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κολιός, εξήρε τη  συνεργασία όλων –Δήμου, Εκπαίδευσης, γονέων- ώστε «παρά τη μεγάλη καταστροφή που βρήκε το σχολείο οι μαθητές έχασαν μόνο δύο μέρες τα μαθήματα τους πέρυσι».

Στην τελετή του αγιασμού σο Δημοτικό Σχολείο Κατσικά ο Δήμαρχος Ιωαννίνων ευχήθηκε σε όλους να έχουν μια όμορφη σχολική χρονιά, ενώ ο αντιδήμαρχος κ. Βίνης προέτρεψε τα παιδιά «να διαβάζουν αλλά και να παίζουν και να χαίρονται». Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Κοσίνας αναφέρθηκε στη δουλειά που έγινε το καλοκαίρι για την βελτίωση του σχολικού κτιρίου και ευχαρίστησε το Δήμο αλλά και κατοίκους της περιοχής, όπως και δασκάλους που πρόσφεραν εθελοντική εργασία.

«Να αγωνίζονται αλλά και να ονειρεύονται, να θέτουν στόχους και να τολμούν», προέτρεψε τους μαθητές ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας που παρέστη στην τελετή του αγιασμού στο συγκρότημα της Ακαδημίας, το Βαλάνειο και το Μουσικό σχολείο.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments