Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Δήμος Ζίτσας:Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για αποζημιώσεις από τις θεομηνίες του περασμένου χειμώνα

Δήμος Ζίτσας:Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για αποζημιώσεις από τις θεομηνίες του περασμένου χειμώνα

φηη

Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για αποζημιώσεις από τις θεομηνίες του περασμένου Χειμώνα

 

Με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ των δύο Κοινών  Υπουργικών  Αποφάσεων για την οριοθέτηση των περιοχών του Δήμου Ζίτσας  που επλήγησαν από πλημμύρες και κατολισθήσεις κατά τα έντονα καιρικά φαινόμενα του περασμένου χειμώνα, άρχισαν και τυπικά να «τρέχουν» οι προθεσμίες που έχουν στη διάθεση τους οι πολίτες  των συγκεκριμένων περιοχών που υπέστησαν ζημιές, προκειμένου  να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις ώστε να διεκδικήσουν τις αντίστοιχες αποζημιώσεις.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους δημότες το και στις δύο περιπτώσεις προς τον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Τ.Α.Σ.) Κοζάνης.

Στην Κ.Υ.Α. για την «Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια, από τις κατολισθήσεις του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου 2015 σε περιοχές των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου», από το Δήμο Ζίτσας περιλαμβάνονται οι εξής περιοχές:

  • Από τη Δημοτική Ενότητα Ευρυμενών η Τοπική Κοινότητα Κληματιάς και
  • Από Δημοτική Ενότητα Μολοσσών η Τοπική Κοινότητα Δεσποτικού

Το έντυπο της αίτησης, όπου αναγράφονται και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι δημότες  μπορούνε να το προμηθευτούνε από τα ΚΕΠ, καθώς και από τα γραφεία των προαναφερόμενων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως τις 15 Ιουνίου 2016.


ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Στην Κ.Υ.Α. για την «Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια, από τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου 2014 και Φεβρουαρίου 2015 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου, τις πλημμύρες της 31ης Ιανουαρίου 2015 και 1ης Φεβρουαρίου 2015 στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου, τις πλημμύρες της 31ης Ιανουαρίου 2015 και Φεβρουαρίου 2015 στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», από  το Δήμο Ζίτσας περιλαμβάνονται οι εξής περιοχές:

  • Από τη Δημοτική Ενότητα Εκάλης οι Τοπικές Κοινότητες Ασφάκας και  Πετσαλίου
  • Από τη Δημοτική Ενότητα Ευρυμενών η Τοπική Κοινότητα  Σουλοπούλου
  • Από τη Δημοτική Ενότητα Ζίτσας η Τοπική Κοινότητα Ζίτσης
  • Από τη  Δημοτική Ενότητα Μολοσσών οι Τοπικές Κοινότητες  Βροσίνας και Γκριμπόβου
  • Από τη Δημοτική Ενότητα Πασαρώνος η Δημοτική Κοινότητα Ελεούσης και οι Τοπικές Κοινότητες Αγ. Ιωάννου, Άνω Λαψίστης, Βουνοπλαγιάς, Κάτω Λαψίστης και  Νεοχωρίου.

Από τις παραπάνω περιοχές, οι ενδιαφερόμενοι δημότες που έχουν πληγεί, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2015 προς τον Τ.Α.Σ. Κοζάνης .

 

Τα έντυπα των αιτήσεων, όπου αναγράφονται και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι δημότες  μπορούνε να τα προμηθευτούνε από τα γραφεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου (Παλαιό Δημαρχείο Ελεούσα), στην κ. Αικατερίνη Καλογιάννη στο τηλέφωνο 2651360221 ή στην κ. Αναστασία Τσιατούρα στο τηλέφωνο 2651360230.

Ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Ζίτσας httpsss://www.zitsa.gov.gr/.

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments