Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Δήμος Ζίτσας:Ολοκληρώθηκαν ασφαλτοστρώσεις προϋπολογισμού 860.000ευρώ

Δήμος Ζίτσας:Ολοκληρώθηκαν ασφαλτοστρώσεις προϋπολογισμού 860.000ευρώ

Έργα που βελτιώνουν την οδική ασφάλεια και αναβαθμίζουν την εικόνα του αστικού ιστού στην Ελεούσα και τη Βουνοπλαγιά του Δήμου Ζίτσας, ολοκληρώθηκαν.

Πρόκειται για τα έργα:

  • «Εργασίες βελτίωσης αστικής οδοποιίας στη Δ.Κ. Ελεούσας και Τ.Κ. Βουνοπλαγιάς» συνολικού προϋπολογισμού 400.000ευρώ. Να σημειωθεί πως, με την υλοποίησή του αναβαθμίζει τις κυκλοφοριακές συνθήκες και βελτιώνει την ασφάλεια σε ένα δρόμο που χρησιμοποιείται καθημερινά από δεκάδες μαθητές για την έλευσή τους από και προς το Γυμνάσιο και το Λύκειο, αλλά και εκατοντάδες κόσμου καθώς αποτελεί μια από τις βασικές εισόδους της Ελεούσας και της Βουνοπλαγιάς. Το συγκεκριμένο έργο, σε συνάρτηση με την κεντρική πλατεία Δημαρχείου, και το υπό κατασκευή έργο που αφορά την ανάπλαση της οδού που διέρχεται από το νέο Δημαρχείο έως τον κόμβο Φανερωμένης, συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο οικοδομικό τετράγωνο που αναβαθμίζει οριστικά την έδρα του Δήμου δίνοντας εικόνα σύγχρονης πόλης.
  • «Εσωτερική οδοποιία Δ.Κ. Ελεούσας» προϋπολογισμού 365.000ευρώ και
  • «Ασφαλτοστρώσεις οδών στη Δ.Κ. Ελεούσας» προϋπολογισμού 96.500ευρώ που βελτιώνουν αισθητά τις κυκλοφοριακές συνθήκες σε σημαντικά τμήματα του οικισμού τόσο για τους πεζούς όσο και για τα οχήματα.

«Με συνεχή δουλειά, πιστοί στις δεσμεύσεις μας και με σωστή ιεράρχηση των αναγκών συνεχίζουμε τα έργα αναμόρφωσης και συντήρησης δρόμων με στόχο τη βελτίωση της εικόνας του Δήμου και της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών του καθώς εξασφαλίζουν συνθήκες ασφαλούς διέλευσης για πεζούς και οχήματα», αναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και προσθέτει: «Η πλειοψηφία των έργων οδοποιίας που έχουν γίνει  είναι με πόρους του Δήμου μας. Από χρήματα δηλαδή των δημοτών, που με χρηστή διαχείριση καταφέρνουμε και τα επιστρέφουμε ξανά στους ίδιους μέσα από σημαντικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις». Ακολούθως ο Δήμαρχος υπενθυμίζει προς όλους πως η νομοθεσία είναι αυστηρή για όσους ανεξέλεγκτα προχωρούν σε εργασίες και παρεμβάσεις στα οδικά δίκτυα καταστρέφοντάς τα και τους καλεί να ζητάνε υποχρεωτικά την γραπτή άδεια της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου για οποιαδήποτε παρέμβαση.

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments