Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Δήμος Ζίτσας: Με λαμπρότητα ο εορτασμός του πολιούχου Ελεούσας Αγίου Γεωργίου

Δήμος Ζίτσας: Με λαμπρότητα ο εορτασμός του πολιούχου Ελεούσας Αγίου Γεωργίου

Σε ανακοίνωση του δήμου Ζίτσας αναφέρονται τα εξής:

“Με  θρησκευτική κατάνυξη και τη δέουσα λαμπρότητα, παρουσία πλήθους πιστών  γιορτάστηκε και φέτος ο πολιούχος Αγ. Γεώργιος της Δ.Κ. Ελεούσας του Δήμου Ζίτσας τη Δευτέρα (29/04/2019).

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου το απόγευμα της Κυριακής εψάλη πανηγυρικός εσπερινός ενώ ανήμερα του εορτασμού τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ακολούθως στον προαύλιο χώρο του Ναού έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός.

Στις λατρευτικές θρησκευτικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ζίτσας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αντιδήμαρχοι, οι επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης,  Δημοτικοί και Περιφερειακοί  Σύμβουλοι, ο Διοικητής του Τμήματος Άμεσης Δράσης, καθώς και πλήθος κόσμου.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών και τραγουδιών από όλη την Ελλάδα, από τα χορευτικά τμήματα (παίδων και ενηλίκων) του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Ζίτσας.

Να σημειωθεί ότι εκατοντάδες πιστοί συμμετείχαν σε ανάλογες λατρευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πανηγυρίζοντες Ναούς στις Τ.Κ. Κάτω Λαψίστας, Βαγενητίου, και Ζαλόγγου του Δήμου Ζίτσας.”

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments