Τρίτη , 26 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Δήμος Ιωαννιτών: Η Ήπειρος και τα Γιάννινα στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου

Δήμος Ιωαννιτών: Η Ήπειρος και τα Γιάννινα στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου

Σημαντικές επαφές είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει η αντιπροσωπεία των Ιωαννίνων που συμμετείχε στη διεθνή τουριστική έκθεση ITB 2015 του Βερολίνου.  Η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιωαννιτών με επικεφαλής το Δήμαρχο, Θωμά Μπέγκα, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Νίκο Γκόλα, το Δημοτικό Σύμβουλο της αντιπολίτευσης Σπύρο Κωνσταντόπουλο και τον ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου, Στέφανο Ζέρβα, είχε συναντήσεις με την τουριστική Επιτροπή του Γερμανικού Κοινοβουλίου, γερμανούς αξιωματούχους και αυτοδιοικητικούς, τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους απ’ όλο τον κόσμο.

DHMOSΤο περίπτερο της περιφέρειας Ηπείρου, στο οποίο φιλοξενήθηκε ο Δήμος Ιωαννιτών, προσέλκυσε πληθώρα επισκεπτών, προβάλλοντας τις ποικίλες μορφές τουρισμού τις οποίες προσφέρει η περιοχή μας στον επισκέπτη.  Άψογη ήταν η συνεργασία με τον κ. Δημήτρη Σιώλο, Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου, επικεφαλής της Ηπειρωτικής αποστολής στην παγκόσμια τουριστική έκθεση του Βερολίνου.

Ο  στόχος της αντιπροσωπείας του Δήμου Ιωαννιτών, ήταν να «επικοινωνήσει» στους ανθρώπους που ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν, τις πολλές και εναλλακτικές δυνατότητες που μπορούν να προσφέρουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου η Ήπειρος και τα Γιάννενα, πέρα από το γνωστό ελληνικό μοντέλο «ήλιος- θάλασσα».
Μεγάλη ήταν και η συνεισφορά του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου. Με την παρουσία του καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, την ενεργή υποστήριξη του και τις επαφές που διατηρεί από την εποχή που υπηρετούσε την ορθοδοξία στη Γερμανία, «άνοιξε» κυριολεκτικά, σημαντικές πόρτες στην αντιπροσωπεία του Δήμου Ιωαννιτών.  Επίσης, πριν από το ταξίδι για τη συμμετοχή στην διεθνή τουριστική έκθεση, είχε γίνει σοβαρή προετοιμασία και σημαντικά ραντεβού είχαν προγραμματιστεί  με τη βοήθεια της επικεφαλής του γραφείου Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, Gabriela Scheiner.

Με αφορμή τη συμμετοχή του Δήμου Ιωαννιτών, στην έκθεση του Βερολίνου, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών τόνισε πως «ο τουρισμός είναι ένα σημείο αιχμής κι όπως έχουμε ξαναπεί, αποτελεί ένα πεδίο που μπορεί να έχει γρήγορη απόδοση και άμεσα οφέλη για την περιοχή μας. Για να συμβεί όμως αυτό απαιτεί σοβαρή και συστηματική δουλειά από όλους μας, τόσο από την πλευρά της αυτοδιοίκησης, όσο και από τους επαγγελματίες του κλάδου».

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments