Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Δήμος Ιωαννιτών: Κοινή διεκδίκηση για τη δημιουργία δικτύου φυσικού αερίου στην Ήπειρο

Δήμος Ιωαννιτών: Κοινή διεκδίκηση για τη δημιουργία δικτύου φυσικού αερίου στην Ήπειρο

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–“Δυστυχώς για μια ακόμα φορά τα Γιάννενα και η Ήπειρος βλέπουν ότι δεν αποτελούν προτεραιότητα σε ότι αφορά τα μεγάλα έργα υποδομών και ενέργειας.

Αργήσαμε να μπούμε στον χάρτη των σύγχρονων υποδομών μεταφορών, με ότι συνέπειες είχε αυτό για την ανάπτυξη της περιοχής.

Θα αργήσουμε όμως απ’ ότι φαίνεται να ενταχτούμε και στον σύγχρονο ενεργειακό χάρτη της χώρας, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου αφήνουν την Ήπειρο για μια ακόμη φορά εκτός σχεδιασμού.” Αυτό υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του δήμου Ιωαννιτών ,με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση ένταξης της περιοχής στον “σύγχρονο ενεργειακό χάρτη της χώρας”.Στην ανακοίνωση επισημαίνονται επίσης τα εξής:

“Δε χρειάζεται να αναλύσουμε την αναγκαιότητα τροφοδότησης της Ηπείρου με φυσικό αέριο.

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά τι σημαίνει για την οικονομία κάθε νοικοκυριού, κάθε επιχείρησης, όλης της ηπειρωτικής κοινωνίας.

Από τη στιγμή όμως που οι αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο δείχνουν να μην συμβαδίζουν με τις δικές μας ανάγκες είναι η ώρα να δράσουμε.

Και να το κάνουμε συντονισμένα ενώνοντας τις δυνάμεις μας.

Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει ήδη δείξει το δρόμο.

Το δρόμο της συνεργασίας, της σύμπνοιας, της κοινής διεκδίκησης, και τα αποτελέσματα που μπορεί να φέρει.

Αυτό προτείνει και για το φυσικό αέριο προς όλους τους φορείς της Ηπείρου, δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει την πρωτοβουλία του συντονισμού μιας ευρείας Πανηπειρωτικής συνάντησης με στόχο να καθοριστούν τα βήματα που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί, τοπικοί βουλευτές, αυτοδιοίκηση, φορείς, συλλογικότητες, πολίτες, ώστε να μη χαθεί μια ακόμη ευκαιρία για την περιοχή μας.”

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments