Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Δίπλα στον Δημήτρη Δημητρίου και ο Δημήτρης Χαμπίπης

Δίπλα στον Δημήτρη Δημητρίου και ο Δημήτρης Χαμπίπης

 

Την ενεργό συμμετοχή του στα αυτοδιοικητικά δρώμενα με την προσχώρησή του στην Γραμματεία της παράταξη «Ήπειρος Όλον» ανακοίνωσε το στέλεχος της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» και Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου. Ο Δημήτρης Χαμπίπης συναντήθηκε την Τρίτη το απόγευμα με τον επικεφαλής της παράταξης Δημήτρη Δημητρίου και μετά από μια διεξοδική συζήτηση για τον καλύτερο προεκλογικό σχεδιασμό έδωσαν τα χέρια δεσμευόμενοι για μια πιο ενεργή συνεργασία εν όψη των Περιφερειακών εκλογών του Μαΐου.

Ο Δημήτρης Χαμπίπης μας δήλωσε σχετικά.

«Μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία μιας πολύ κρίσιμης για την πορεία και το μέλλον της Ηπείρου εκλογικής αναμέτρησης που όπως όλα δείχνουν θα επηρεάσει καταλυτικά τα αυτοδιοικητικά δρώμενα της περιοχής. Η Περιφέρεια ως ο κορυφαίος και με τεράστιες οικονομικές δυνατότητες θεσμός συγκεντρώνει το κυρίαρχο ενδιαφέρον. Είναι καθαρά πολιτικές οι εκλογές και όχι τόσο γιατί στην Περιφέρεια συγκεντρώνονται όλες οι προϋποθέσεις για να ασκηθούν αυτόνομες πολιτικές σε όλους τους τομείς. Κυρίως γιατί τα κόμματα εμπλέκονται σαφώς επιδιώκοντας να καταγράψουν με έναν επίσημο τρόπο πολιτικές δυνάμεις παρά και την υποκριτική έως απεγνωσμένη προσπάθεια ορισμένων να εμφανισθούν ως ανεξάρτητοι.

Ο χάρτης πλέον διαμορφώνεται με τον κυρίαρχο του παιχνιδιού για πολλά χρόνια Αλέξανδρο Καχριμάνη ως εκλεκτό του Κυριάκου Μητσοτάκη και της δεξιάς παράταξης και επικεφαλής της ΑΞΙΟΒΙΩΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, διεμβολιζόμενο από τον ως ανεξάρτητο εμφανιζόμενο Σπύρο Ριζόπουλο και επικεφαλής της παράταξης ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.

Ο Γιώργος Ζάψας αυτήν την φορά εκπροσωπεί την κυβερνητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ως επικεφαλής της παράταξης ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ.

Ο Δημήτρης Δημητρίου εκπροσωπεί την δημοκρατική παράταξη ΚΙΝ.ΑΛ ως επικεφαλής της παράταξης ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ.

Ο Γιώργος Πρέντζας εκπροσωπεί το ΚΚΕ ως επικεφαλής της παράταξης ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

Ο Νίκος Ζήκος εκπροσωπεί τις αριστερές συσπειρώσεις ως επικεφαλής της παράταξης ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ.

Ο Κων/νος Αναγνώστου εκπροσωπεί την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ως επικεφαλής της παράταξης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ.

Και ίσως εμφανισθεί ακόμη μία αυτοδιοικητική παράταξη με αναφορές σε αριστερές συνιστώσες.

Με δεδομένη και αρκετά προβλέψιμη την πολιτική ανθρωπογεωγραφία δεν μπορούμε να ήμαστε αισιόδοξοι και να προσδοκούμε σε μια προεκλογική αναμέτρηση με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά και αντιπαράθεση στην βάση προγραμματικών θέσεων, αρχών, ιδεών και προτάσεων για την επόμενη ημέρα στην Ήπειρο.

Γνωρίζουν καλά οι Ηπειρώτες ότι μια πιθανή επανεκλογή του σημερινού Περιφερειάρχη δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι και μια καθηλωμένη σε όλους τους τομείς Ήπειρος θα συνεχίσει να οπισθοδρομεί και να μιζεριάζει. Το μοντέλο της ενός ανδρός αρχής αναδεικνύει και καταξιώνει το πρόσωπο, δεν παύει όμως να είναι καθεστωτικού τύπου συγκεντρωτική αντίληψη που οδηγεί σε αφυδάτωση και αδρανοποίηση δημιουργικών δυνάμεων και σε οπισθοδρόμηση ολόκληρη την Ήπειρο. Ο Αλέκος Καχριμάνης δεν είναι άμοιρος ευθυνών και ούτε αποτελεί άλλοθι για αυτόν η γενικότερη οικονομική καχεξία για την τελευταία θέση της Ηπείρου σε όλους τους οικονομικούς και αναπτυξιακούς δείκτες και στην θλιβερή μοναδική πρωτιά στην ανεργία που ιδιαίτερα για τους νέους Ηπειρώτες ξεπερνάει το 34%.

Την διαφορά και τους αστάθμητους παράγοντες που θα κρίνουν προεκλογικά τις εντυπώσεις και θα επηρεάσουν καθοριστικά την κρίση των πολιτών την κάνουν οι νεοεισερχόμενοι στην πολιτική αρένα Σπύρος Ριζόπουλος, εμφανιζόμενος ως ανεξάρτητος αλλά με βαθιές νεοσυντηρητικές καταβολές και ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής με αταλάντευτες σε βάθος χρόνου δημοκρατικές αντιλήψεις Δημήτρης Δημητρίου.

Ο κ. Δημητρίου με έναν έκδηλο πολιτικό πολιτισμό επιδεικνύει μια ξεχωριστή κινητικότητα με καθημερινή παρουσία σε ολόκληρη την Ήπειρο σε μια προσπάθεια να γνωρίσει από κοντά τα προβλήματα των πολιτών και να τους καταστήσει κοινωνούς των δικών του επεξεργασμένων προτάσεων για την ριζική αναδιοργάνωση ενός αποτυχημένου παραγωγικού μοντέλου, την ανάδειξη και αξιοποίηση του αμύθητης αξίας υπέργειου και υπόγειου πλούτου και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ηπείρου που μας προίκισε η φύση, την προβολή και αέναη τουριστική εκμετάλλευση της πολιτιστικής παρακαταθήκης που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας, και την ενεργό συμμετοχή του ανθρώπινου κεφαλαίου και ιδιαίτερα των νέων σε μια συντονισμένη προσπάθεια να ανασυγκροτηθεί εκ βάθρων η Ηπειρώτικη οικονομία. Ένας άνθρωπος καταξιωμένος επαγγελματικά και κοινωνικά, με επιστημονικές περγαμηνές, αγώνες για την επιβίωση σε δύσκολες εποχές της δικής του αλλά και των επιχειρήσεων της Ηπείρου συνολικά, ξέρει σίγουρα καλύτερα και από δημόσιους υπαλλήλους αλλά και από ανεπάγγελτους που ψάχνουν καταξίωση μέσα από την πολιτική.

Η δική μου πολιτική διαδρομή περιστρέφεται πάντα γύρω από το ΠΑΣΟΚ και την δημοκρατική παράταξη. Ποτέ ακόμη και σε πολύ δύσκολες συγκυρίες δεν επέτρεψα στον εαυτό μου να παρεκκλίνει στηρίζοντας άλλες επιλογές, η μεταπηδώντας σε άλλους πολιτικούς χώρους. Η μεταγραφολογία οδήγησε στην ποδοσφαιροποίηση και την απαξίωση της πολιτικής αλλά και των στελεχών που αυτομολούν σε άλλους πολιτικούς χώρους και που καταγράφονται στην συνείδηση των πολιτών ως καιροσκόποι, καρεκλοκένταυροι, μωροφιλόδοξοι και τσαρλατάνοι που διαπραγματεύονται, συναλλάσσονται και ξεπουλιούνται όσο, όσο.

Αντικειμενικοί λόγοι δεν μου επιτρέπουν να συμμετέχω στην πρώτη γραμμή ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

Συστρατεύομαι στην κοινή προσπάθεια στηρίζοντας και υποστηρίζοντας την παράταξη «Ήπειρος Όλον» με την συμμετοχή μου στην γραμματεία, καταθέτοντας την πολύχρονη γνώση και εμπειρία, και ελπίζοντας και προσδοκώντας την ανάδειξη του προγράμματος και του οράματος για μια νέα αναπτυξιακή δυναμική με επίκεντρο τον Ηπειρώτη πολίτη και με Περιφερειάρχη τον Δημήτρη Δημητρίου».

 

 

                                                                                                   Δημήτρης Χαμπίπης

                                                                                                Οικονομολόγος, Περιφερειακός

                                                                                                Σύμβουλος Ηπείρου

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments