Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Δασικές εκτάσεις και αγροτική παραγωγή στο επίκεντρο των προεκλογικών συναντήσεων του υπ. Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη

Δασικές εκτάσεις και αγροτική παραγωγή στο επίκεντρο των προεκλογικών συναντήσεων του υπ. Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου” αναφέρονται τα εξής:

“Τρία ζητήματα κυριάρχησαν στην περιοδεία του νυν και εκ νέου υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Ζίτσας και Πωγωνίου.

 Το πρώτο αφορούσε τις δασωμένες εκτάσεις. Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στις συνεχείς του παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν στην Αμπελουργική Ζώνη Ζίτσας και στον κάμπο των Κουκλιών,  μεταξύ των οποίων ήταν και η πρότασή του για  αναθεώρηση του σχετικού άρθρου του Συντάγματος. Μετά την απόφαση να μη γίνει η αναθεώρηση, η μοναδική προοπτική που υπάρχει, όπως ανέφερε ο νυν Περιφερειάρχης, είναι να γίνει αποδεκτή η εναλλακτική πρότασή του, ώστε  για τη διατήρηση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου, στη θέση των δασωμένων εκτάσεων να υπολογίζονται οι δενδρώδεις καλλιέργειες οπωροφόρων δένδρων και αμπελώνων. «Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία, ευελπιστούμε να δοθεί λύση», υπογράμμισε ο κ. Καχριμάνης.

Το δεύτερο  ήταν η προστασία των προϊόντων Π.Ο.Π. και ιδιαίτερα της φέτας. «Αν δεν  κερδίσουμε τον “πόλεμο” αυτόν, θα χάσουμε οριστικά την κτηνοτροφία μας και μαζί θα αφανιστεί ολοκληρωτικά η ηπειρωτική ύπαιθρος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καχριμάνης, ο οποίος και ευχαρίστησε τους  κτηνοτρόφους  για τη στήριξη που του παρέχουν σε αυτή τη δύσκολη μάχη  που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία περίπου χρόνια και στην πολεμική που δέχεταιαπό συμφέροντα που θίγονται.

Το τρίτο θέμα, ήταν το ζήτημα των υποδομών. Υπήρξε καθολική αναγνώριση των έργων που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, τόσο στη βελτίωση του οδικού δικτύου, όσο και σε αναδασμούς, που άλλοι τελείωσαν  όπως του Λίθινου και άλλοι καθυστερούν λόγω και της εμπλοκής άλλων συναρμόδιων υπηρεσιών και εν πάση  περιπτώσει θα δημιουργήσουν νέες δυνατότητες στην ευρύτερη περιοχή μόλις αντιμετωπιστούν και οι εκκρεμότητες που οφείλονται αποκλειστικά στις Δασικές Υπηρεσίες.

«Το μέλλον της αγροτικής παραγωγής βρίσκεται στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια. Ήδη έχουμε κάνει τα πρώτα βήματα και ειδικά για τον αμπελουργικό τομέα έχουμε εντάξει στο πρόγραμμα καινοτομίας,  13 πράξεις για ερευνητικά έργα με το συνολικό κόστος (δημόσιας και ιδιωτικής συμμετοχής) να ξεπερνά το 1,1  εκ. ευρώ. Υπάρχει συνέχεια και με τους νέους αγρότες ευελπιστούμε να δοθεί αναπτυξιακή δυναμική στην ευρύτερη περιοχή», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Καχριμάνης που συνοδεύονταν από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους. ”

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments