Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΔΑΣ -ΟΤΑ:Διαπιστευτήρια στη μεγαλοεργοδοσία της περιοχής δίνει ξανά η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων.

ΔΑΣ -ΟΤΑ:Διαπιστευτήρια στη μεγαλοεργοδοσία της περιοχής δίνει ξανά η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων.

 

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Σε ανακοίνωση του Π.Α.ΜΕ Ιωαννίνων αναφέρονται τα εξής:

“Το μαύρο άσπρο προσπαθεί να κάνει η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων για  την απόλυση των παρατασιούχων στην οποία προχώρησε με το νομικό οπλοστάσιο που της παρείχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις,  καμία σχέση δεν έχουν οι απολύσεις των παρατασιούχων με τον προϋπολογισμό των ανταποδοτικών. Αντίθετα η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να δώσει κοινωνικό έρεισμα στις νέες απολύσεις.

Αυτό που έχει σχέση με τον προϋπολογισμό των ανταποδοτικών είναι τα τέλη που θα πληρώνει ο Δήμος στο νέο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων για τα οποία δεν είδαμε όμως κανένα δελτίο τύπου και καμία δήλωση του Δημάρχου.

Γι αυτό άλλωστε ενώ το πρωί της Δευτέρας δέχτηκε να μην αντιδικήσει στα ασφαλιστικά μέτρα των συμβασιούχων, το μεσημέρι που έμαθε τα νέα τιμολόγια των απορριμμάτων άλλαξε απευθείας στάση και επέλεξε -ξανά- τα κέρδη του βιομήχανου απέναντι στις ζωές των εργατών.  

Ακόμα πιο προκλητικό είναι το κάλεσμα, μέσω δελτίου τύπου, στους παρατασιούχους για σύναψη 2μηνων συμβάσεων –μετά την απόλυσή τους. Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν χρήματα για τη μισθοδοσία των παρατασιούχων, ότι υπήρχε δυνατότητα να μην αντιδικήσουν στα ασφαλιστικά μέτρα, ότι είναι συνειδητή επιλογή οι απολύσεις και οι ελαστικές μορφές εργασίας.

Οι γιαννιώτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν είναι ο μισθός του εργάτη καθαριότητας που βαραίνει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με τα ανταποδοτικά. Και πριν τους παρατασιούχους, και όσο αυτοί δούλευαν και τώρα που Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή τους απέλυσαν,  τα λαϊκά νοικοκυριά  συνεχίζουν  να πληρώνουν και μάλιστα πανάκριβα για μια υπηρεσία που θα έπρεπε να είναι δωρεάν. Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή επιβάλλουν τα ανταποδοτικά τέλη και μετά ενδιαφέρονται τάχα να μην τα αυξήσουν ακόμα περισσότερο την ώρα που στήνεται χορός εκατομμυρίων γύρω από την επεξεργασία απορριμμάτων και την ανακύκλωση.

Η στάση αυτή απέναντι σε ακόμα 20 οικογένειες που στέλνονται στην ανεργία, δείχνει ότι προλειαίνεται το έδαφος για αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη, με πρόσχημα τις προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητας.

Απαράδεκτο όμως κρίνεται και το ιδεολόγημα ότι οι παρατασιούχοι συναίνεσαν στην απόλυση μέσω ΑΣΕΠ που ψήφισε η Κυβέρνηση το καλοκαίρι, με τις απειλές των επιστρατεύσεων και τους εισαγγελείς που στέλνονταν πανελλαδικά στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Ούτε λίγο ούτε πολύ, την ώρα που τους απολύουν τους ζητούν και τα ρέστα που δεν δέχονται το σφαγιασμό τους, που δεν δέχονται την κόλαση της ανεργίας.

Παλεύουμε για :

  • Μονιμοποίηση όλων των παρατασιούχων, προσλήψεις των επιτυχόντων της 3Κ και προσλήψεις επιπλέον μονίμου προσωπικού τόσο στον τομέα της καθαριότητας όσο και σε όλες τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες του Δήμου .
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που βρίσκονται σε ομηρία.
  • Καμία ανταποδοτικότητα καμιά επιχειρηματική δράση στις δημοτικές υπηρεσίες.”

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments