Τρίτη , 26 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Δεν γοητεύτηκε ο Σόιμπλε: Αν θέλετε στήριξη, ιδού το… πρόγραμμα

Δεν γοητεύτηκε ο Σόιμπλε: Αν θέλετε στήριξη, ιδού το… πρόγραμμα

1a1O Γερμανός δεν… πείθεται!

Ο διεμήνυσε μέσω του εκπροσώπου του: πως αν η Ελλάδα θέλει τη στήριξη της Γερμανίας, να μείνει στο πρόγραμμα. Ένα τελεσίγραφο και μια επίδειξη δύναμης μια μέρα πριν από το πολυαναμενόμενο ραντεβού Βαρουφάκη – Σόιμπλε στο Βερολίνο.

Την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Παρίσι, τελευταίο σταθμό του μαραθωνίου του στην Ευρώπη με στόχο την εξεύρεση συμμαχιών, το Βερολίνο στέλνει μήνυμα στην Αθήνα πως τίποτα δεν έχει αλλάξει και πως η θέση της Γερμανίας παραμένει, κλασικά, αμετακίνητη!

Το μήνυμα το έστειλε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ. Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αν η Ελλάδα θέλει στήριξη, ξέρει τον τρόπο για να την έχει. Υπάρχει το πρόγραμμα κι αν παραμείνει, όλα καλώς καμωμένα.

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος διεμήνυσε πως η στάση της κυβέρνησης Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδα δεν έχει αλλάξει, γι’ αυτό και δεν θεωρήθηκε πως έπρεπε το θέμα να απασχολήσει το υπουργικό συμβούλιο. Τόνισε πάντως πως η Γερμανία περιμένει από την Ελλάδα ένα κατανοητό σχέδιο.

 

 

newsit

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments