Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / ΔΕΥΑΙ-Απάντηση σε ψευδές και παραπλανητικό δημοσίευμα

ΔΕΥΑΙ-Απάντηση σε ψευδές και παραπλανητικό δημοσίευμα

kastroΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων,  με ανακοίνωσή της “διαψεύδει κατηγορηματικά, χαρακτηρίζοντάς την ,ψευδή, παραπλανητική και συκοφαντική, την … «είδηση» που δημοσιεύει ανώνυμο τοπικό blog, περί ακαταλληλότητας σωλήνων ύδρευσης στην περιοχή του Κάστρου.

Το τοπικό blog χρησιμοποιώντας φωτομοντάζ  που διακινεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγκεκριμένος κάτοικος του Κάστρου, επιχειρεί να «τεκμηριώσει» ακαταλληλότητα του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή.

Η ΔΕΥΑΙ δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης του Κάστρου και προφανώς και στην ποιότητα του νερού για την οποία γίνονται οι τακτικοί προβλεπόμενοι έλεγχοι, όπως άλλωστε και σε όλο το δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΙ.

Η ΔΕΥΑΙ υπενθυμίζει πως στο Κάστρο, όπως και σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της πόλης έχει κατασκευαστεί νέο δίκτυο ύδρευσης και πως ειδικά στην περιοχή του Κάστρου, το καλοκαίρι ολοκληρώθηκε η διαδικασία σύνδεσης των καταναλωτών με το νέο δίκτυο.

Στο φωτομοντάζ που δημοσιεύεται, εμφανίζεται ως σημερινή, μία φωτογραφία σύνδεσης οικίας με το δίκτυο, η οποία προφανέστατα είναι φωτογραφία που ελήφθη  το περσυνό καλοκαίρι οπότε και γίνονταν οι εργασίες σύνδεσης, καθώς σήμερα σε κανένα σημείο του Κάστρου δεν υπάρχει ακάλυπτη σύνδεση.

Εμφανίζεται επίσης μια φωτογραφία από ένα κομμάτι σπασμένου σωλήνα (άγνωστο από πού αφαιρέθηκε) ο οποίος συν τοις άλλοις με τα χαρακτηριστικά που φαίνονται στη φωτογραφία, είναι φανερό ότι δεν πρόκειται καν για παλιό σωλήνα ύδρευσης.

Επειδή κανείς δεν έχει δικαίωμα να παραπληροφορεί για ένα θέμα τόσο σημαντικό όπως είναι το νερό που πίνουν οι συμπολίτες μας …

Επειδή ουδείς μπορεί να «παίζει», προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους του Κάστρου…

Επειδή οι εμμονές και οι γραφικότητες, επιτέλους, πρέπει να έχουν όρια…

… η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος της προς κάθε κατεύθυνση, καθώς έχει υποχρέωση όχι μόνο  να προστατεύσει τους συμπολίτες από την παραπληροφόρηση, αλλά και να διαφυλάξει το κύρος της επιχείρησης.”

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments