Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Δηλώσεις μετά το τέλος της παρέλασης στα Γιάννινα-Γ. Τσιρώνης ,αν.υπουργός Περιβάλλοντος,Κ. Τασούλας βουλευτής της ΝΔ Ιωαννίνων,Μ. Τζούφη ,βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων,Θ. Μπέγκας ,δήμαρχος Ιωαννιτών,Γ. Καραγιάννης ,βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων,Περιφερειάρχης Ηπείρου ,Α. Καχριμάνης

Δηλώσεις μετά το τέλος της παρέλασης στα Γιάννινα-Γ. Τσιρώνης ,αν.υπουργός Περιβάλλοντος,Κ. Τασούλας βουλευτής της ΝΔ Ιωαννίνων,Μ. Τζούφη ,βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων,Θ. Μπέγκας ,δήμαρχος Ιωαννιτών,Γ. Καραγιάννης ,βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων,Περιφερειάρχης Ηπείρου ,Α. Καχριμάνης

HPIM1872[1] ΡΕΠΟΡΤΑΖ  :Γιώργος Γκόντζος Μετά το τέλος της παρέλασης στα Γιάννινα ακολούθησαν δηλώσεις:Γ. Τσιρώνης ,αν.υπουργός Περιβάλλοντος,Κ. Τασούλας βουλευτής της ΝΔ Ιωαννίνων,Μ. Τζούφη ,βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων,Θ. Μπέγκας ,δήμαρχος Ιωαννιτών,Γ. Καραγιάννης ,βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων,Περιφερειάρχης Ηπείρου ,Α. Καχριμάνης

HPIM1903[1]Περιφερειάρχης Ηπείρου ,Αλέξανδρος Καχριμάνης: “Μια μέρα περισυλλογής και ταυτόχρονα και εθνικής ανάτασης.Στη σημερινή δύσκολη εποχή το μήνυμα της 28ης  Οκτωβρίου είναι αυτό που μας οδηγεί και λέει πως είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο που πραγματικά περνά τις πιο δύσκολες στιγμές  μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου .Δύσκολες στιγμές αλλά πρέπει να παρθούν αποφάσεις και όλα τα πράγματα να γίνουν γρήγορα για το συμφέρον αυτού του τόπου και όλου του κόσμου που κατοικεί σ΄ αυτή τη χώρα.Μια χώρα ευλογημένη που κανένας δεν έχει δικαίωμα να μην την έχει στην πρώτη γραμμή και οι κάτοικοι να απολαμβάνουν αυτά που αυτός ο τόπος έχει δώσει και δίδει συνέχεια σ΄όλο τον κόσμο.Ένα πράγμα :Όλοι μαζί,όλοι για την πατρίδα.Και τότε σίγουρα θα μπορέσουμε και να αλλάξουμε βηματισμό και να είμαστε όχι λοιδωρούμενοι από άλλου συμμάχους ή μη σε όλη την υφήλιο.”

HPIM1902[1]Γιάννης Καραγιάννης  ,βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων:” Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία νομίζω το νόημα της ημέρας είναι επίκαιρο όσο ποτέ.Εθνική ομοψυχία ,κοινωνική συνοχή ”

HPIM1901[1]Θωμάς Μπέγκας ,δήμαρχος Ιωαννιτών: “Στους δύσκολους καιρούς που περνά η χώρα οι πολιτικοί άνδρες πρέπει να είμαστε φειδωλοί  στις δηλώσεις μας ,ειδικά  σε τέτοιες μέρες που κάποιοι άλλοι έδειξαν τον ηρωισμό τους.Για μένα αυτό που έχει σημασία είναι τώρα να υπάρχει ομόνοια ,να υπάρχει συνεργασία ,να υπάρχει δουλειά για να μπορέσουμε να πάμε την χώρα μπροστά.Κανένας δεν περισσεύει .Ας είανι ελαφρύ το χώμα που σκέπασε τους ήρωες του ’40. ”

HPIM1900[1]Μερόπη Τζούφη ,βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: “Η γιορτή σήμερα της 28ης Οκτωβρίου ,της εθνικής αντίστασης ,του έπους που ακολούθησε μετά την κήρυξη του πολέμου,δείχνει την διάθεση διαχρονικά του Ελληνικού λαού κάτω και από πολύ δύσκολες συνθήκες να δίνει τις μάχες όταν πιστεύει στον εαυτό του .Σήμερα τιμούμε τους ανθρώπους που έδωσαν την ζω’η τους σ΄αυτό τον μακρύ αγώνα ,τον αντιφασιστικό αγώνα .Και θυμάμαι και τις γυναίκες της Ηπείρου που πρωτοπόρα ,συμμετείχαν σ΄αυτή τη μάχη και έδωσαν τη ζωή τους και όλη τους την ικμάδα.Όλη εκείνη η γενιά.Έτσι λοιπόν τιμώντας εκείνες τις μνήμες ερχόμαστε σήμερα και στο σήμερα για να θυμηθούμε εκείνους τους αγώνες τους δύσκολους ,τους κοινωνικούς ,απέναντι σε υπέρτερους εχθρούς και τα κατάφεραν.Και νομίζω ότι και σήμερα ο Ελληνικός λαός βάζει όλη του την ψυχή για να μπορέσουμε να βγούμε σε ένα ξέφωτο κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες σ΄αυτή την περίοδο των πολύ δύσκολων μέτρων .Και έχουμε τις δυνάμεις για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μαζί σε μια καλύτερη Ελλάδα.”

HPIM1899[3]Κώστας Τασούλας βουλευτής της ΝΔ Ιωαννίνων :  “Μια καταπληκτική μέρα και μια καταπληκτική παρέλαση.Ξαναθυμήθηκαν οι νεώτεροι το έπος του  ‘ 40 ,το οποίο εδώ στην Ήπειρο υπήρξε αποφασιστικής σημασίας.Το έπος του ΄40 που γιορτάζουμε σήμερα δεν ήταν ένα θαύμα παρόρμησης.Ήταν ένα θαύμα προετοιμασίας ,δεν έγιναν όλα την τελευταία  στιγμή.Επί σειρά ετών προετοιμάζονταν η χώρα ,οι θεσμοί η κοινωνία , ο στρατός.Δεν πήγαμε στο βορειοηπειρωτικό έπος για να πονέσουμε και για να θυσιαστούμε,Πήγαμε για να νικήσουμε.Και νικήσαμε.Έτσι και σήμερα η χώρα χρειάζεται νέο θαύμα όχι στιγμής ,αλλά διάρκειας.Η μόνη λύση για την έξοδο από την κρίση είναι μια διαρκής προσπάθεια με υπομονή και επιμονή μέσα στα Ευρωπαϊκά πλαίσια  να ξαναβρούμε την προκοπή και την ανάπτυξη.Μπορούμε να το κάνουμε και θα το κάνουμε ,Το έχουμε ξανακάνει. Αυτό γιορτάσαμε σήμερα.”

HPIM1898[1]Γιάννης Τσιρώνης ,αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις: “Είναι τιμή μου που είμαι εδώ στα Γιάννινα,δίπλα στο Καλπάκι,όπου η Ελλάδα αντιστάθηκε στον φασισμό,και το πρώτο που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι πρέπει να κάμουμε όλοι το καθήκον μας.Οι ήρωες δεν γεννιούνται ,οι ήρωες δεν είναι υπεράνθρωποι ,είναι οι άνθρωποι του λαού μας.Και αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι είναι να σεβόμαστε και να θυμόμαστε.”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments