Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Δημήτρης Δημητρίου: “Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα σε νηπιακό στάδιο στον τομέα της ψηφιοποίησης”

Δημήτρης Δημητρίου: “Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα σε νηπιακό στάδιο στον τομέα της ψηφιοποίησης”

Από την Νικολέτα Γκούντα([email protected])

Στο 3ο Οικονομικό Forum των Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων που έλαβε χώρα στην Ρώμη της Ιταλίας, παρευρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου μαζί με τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Ιωάννη Μήτση.  Για πρώτη φορά η επιμελητηριακή κοινότητα έθεσε ζητήματα ψηφιοποίησης και βιωσιμότητας των επιχειρήσεων. Στην πορεία αυτή κατευθύνεται και το Επιμελητήριο των Ιωαννίνων καθώς όπως τόνισε ο Πρόεδρος κ. Δ. Δημητρίου : “ήδη το Επιμελητήριο Ιωαννίνων στα πλαίσια των 100 χρόνων λειτουργίας του έχει οργανώσει ημερίδα με τεχνολογικά εργαλεία για να τα επικοινωνήσει στα μέλη της”. Παρόλα αυτά ο Πρόεδρος διευκρίνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε νηπιακό στάδιο σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, στον τομέα της ψηφιοποίησης, καθώς ανέφερε πως ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη συζητά για πέρασμα από την τυποποίηση στην μοντελοποίηση των προϊόντων και των υπηρεσιών, η Ελλάδα δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη το στάδιο της τυποποίησης.

Στο ίδιο κλίμα, την επόμενη εβδομάδα, διοργανώνεται, στην Άρτα Forum για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στα πλαίσια των επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου. “Το συνέδριο θα έχει να προσφέρει πολλά για το μέλλον της γυναικείας επιχειρηματικότητας” επισήμανε ο κ. Δημητρίου και ταυτόχρονα κάλεσε όλα τα μέλη και κυρίως της γυναίκες να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Ο κ. Δ. Δημητρίου παράλληλα, ανακοίνωσε και την πραγματοποίηση 3ημερου προσφορών στην πόλη μας, για τον εορτασμό των εκατοστών γενεθλίων του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα δήλωσε πως μετά από επικοινωνία με τα μέλη του επισιτιστικού- εμπορικού χώρου, στις 24-25-26 Οκτωβρίου κάθε κατάστημα θα έχει μία προσφορά. “Ένας φορέας όταν υπάρχει για 100 χρόνια αποδεικνύει την δυναμική του παρουσία άρα του αξίζει και το αύριο” δήλωσε ο κ. Δημητρίου.

Ακούστε το Ηχητικό Εδώ:https://www.youtube.com/watch?v=jjiDVNmjrW0&feature=youtu.be

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments