Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Δημοτική αρχή Ιωαννίνων για Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία:«Η παράταξη που βανδάλιζε την ΟΑΣΗ για μια δεκαετία επιχειρεί να βάλει εμπόδια στην αποκατάσταση της»

Δημοτική αρχή Ιωαννίνων για Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία:«Η παράταξη που βανδάλιζε την ΟΑΣΗ για μια δεκαετία επιχειρεί να βάλει εμπόδια στην αποκατάσταση της»

δημαρχειο ιωαννινωνΣε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων για ζητήματα που συζητήθηκαν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο τονίζεται:

«Η παράταξη που βανδάλιζε την ΟΑΣΗ για μια δεκαετία επιχειρεί να βάλει εμπόδια στην αποκατάσταση της», ήταν η απάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκα, μετά την άρνηση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας να εγκρίνει  την παράταση προθεσμίας περαίωσης εργασιών στην ΟΑΣΗ.

Στην επιχειρηματολογία του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης περί «πρωταθλητών έργων», ο Δήμαρχος ανταπάντησε:

«Δεν μπορείτε να δεχθείτε ότι μετά από τόσα χρόνια που η παράταξη σας βανδάλιζε ένα μνημείο στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, τώρα ολοκληρώνεται η αποκατάσταση του και πρόκειται να λειτουργήσει. Στην κεντρική πλατεία τοποθετήσατε πλακάκια εσωτερικού χώρου κολλημένα με κόλλα και κάθε μέρα διαλύονται. Είστε ευχαριστημένος για το έργο σας; Η παράταξη σας ήταν «πρωταθλητής στα λαμπιόνια» αλλά τώρα αυτή η εποχή τελείωσε».

Σε ότι αφορά την ΟΑΣΗ, ο πρόεδρος της ΔΗΑΝΕΤΑΙ, Γιώργος Παπαδιώτης, αναφέρθηκε στις πολλές δυσκολίες που υπήρξαν τους τελευταίους μήνες στην πορεία του έργου (λόγω των γνωστόν συνθηκών στη χώρα) και εξήγησε ότι ως έργο ΕΣΠΑ θα ολοκληρωθεί μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες του προγράμματος.

Ενημέρωσε επίσης πως είναι σε απόλυτη συνεργασία με τον εκμισθωτή της ΟΑΣΗΣ και πως υπολογίζεται να λειτουργήσει τον Ιανουάριο, μετά την ολοκλήρωση των κτιριακών.

 

Δεν μας έχετε συνηθίσει στο λαϊκισμό

«Με εκπλήξατε με την ανακοίνωση σας. Κυρίως με το ύφος και την επιχειρηματολογία. Δεν μας έχετε συνηθίσει στο λαϊκισμό. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη μιας παράταξης να δηλώσει την παρουσία της στους συμπολίτες μας μέσω της άσκησης κριτικής στη Δημοτική Αρχή, αλλά το ύφος αυτό και ο λαϊκισμός ταιριάζει σε … άλλη παράταξη. Μην αδικείτε την παράταξη σας, δεν είναι εύκολο να τους συναγωνιστείτε σε αυτό το πεδίο …», είπε με νόημα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, απευθυνόμενος στον επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα», Άρη Μπαρτζώκα.

Ιδιαίτερα ο κ.  Θ.Μπέγκας ζήτησε να μη συνδέεται κάθε απόπειρα κριτικής για το οποιοδήποτε θέμα, με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα. «Ας μην καταντάμε εμείς οι ίδιοι γραφική μια μεγάλη υπόθεση που αφορά όλους μας», είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος, ενώ η αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Βάσω Μέγα προέτρεψε: «επειδή θεωρώ ότι είναι μια υπόθεση όλων μας ας τη δούμε λίγο πιο περήφανα κι ας σταματήσουμε να μιζεριαζόμαστε».

 

Υπογειοποίηση κάδων

Στο θέμα που τέθηκε για το διαγωνισμό του έργου που αφορά στην υπογειοποίηση κάδων, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Κατηρζίδης, ενημέρωσε το σώμα πως κατατέθηκε από εταιρεία προδιαγωνιστική ένσταση που αφορούσε τις προδιαγραφές της μελέτης.

«Αποφασίσαμε πως ήταν προς το συμφέρον του έργου να σταματήσουμε το διαγωνισμό σε αυτή τη φάση και να εξετάσουμε αν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα προδιαγραφών. Κι αν όντως υπάρχει να προχωρήσουμε άμεσα στις διορθώσεις και την επαναπροκύρηξη του έργου. Κρίναμε ότι δεν θα έπρεπε να προχωρήσουμε το διαγωνισμό και να διακινδυνεύσουμε την υποβολή ένστασης στη συνέχεια. Με δεδομένο ότι έχουμε να κάνουμε με διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό η καθυστέρηση που θα μας προκαλούσε η ένσταση – ακόμα κι αν απορρίπτονταν- θα ήταν άγνωστη και πάντως πολύ μεγαλύτερη από την  καθυστέρηση ενός δύο μηνών που προκαλεί η επαναπροκήρυξη», είπε ο κ. Δ. Κατηρτζίδης.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments