Δευτέρα , 11 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ελλάδα / ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%bd%ce%b5-%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%86%ce%b1    Συνάντηση αντιπροσωπείας της Ε.Ε. των Δημοτικών ΜΜΕ με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα.

 

Πραγματοποιήθηκε  συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΕ των Δημοτικών ΜΜΕ, αποτελούμενη από τους Μιχάλη Κυριακίδη (Αθήνα 9.84), Στέλιου Μπρατσόλη (Κανάλι 1, Πειραιάς) και του νομικού συμβούλου του Αθήνα 9.84, Γιάννη Γαβριηλίδη, με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα και τον σύμβουλό του Στάθη Σταυριανίδη

Στη συνάντηση ενημερώθηκε ο υφυπουργός  για την δημιουργία της Ένωσης των Δημοτικών ΜΜΕ με το συνέδριο του Ιουλίου της Τρίπολης.

Επίσης του κατατέθηκαν προτάσεις και παρατηρήσεις για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου για την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και ‘άλλα αιτήματα των δημοτικών ΜΜΕ.

Σχετικά με το άρθρο 17 του νομοσχεδίου, εκφράστηκε από την πλευρά των εκπροσώπων των ΔημοτικώνΜΜΕ η ικανοποίηση ότι έγιναν αποδεκτές σχεδόν στο σύνολο οι προτάσεις, σχετικά με την νομική υπόσταση των δημοτικών ΜΜΕ και ιδιαίτερα η δυνατότητα να παραμείνουν με τον ίδιο νομικό καθεστώς οι υπάρχουσες δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού.

Τονίστηκε, όμως πως η πρόβλεψη για τη δημιουργία ανωνύμων εταιρειών ειδικού σκοπού, μπορεί να αποτελέσει την «κερκόπορτα» για είσοδο ιδιωτών και κίνδυνο για αλλοίωση της φυσιογνωμίας των δημοτικών επιχειρήσεων ΜΜΕ.

Από την πλευρά του υπουργού υπήρξε η υπόσχεση ότι θα εξεταστεί η περίπτωση αυτή και σε κάθε περίπτωση θα διασφαλιστεί η φυσιογνωμία  και ο συγκεκριμένος ρόλος των δημοτικών ΜΜΕ.

Στο αίτημά μας να αρθεί η απαγόρευση των προσλήψεων σε επιχειρήσεις ειδικού σκοπού του Ν. 3852/2010 και να ισχύει ό,τι και στις άλλες δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς απαιτείται μόνο υπουργική απόφαση, η απάντηση ήταν θετική.

Θετική ήταν η ανταπόκριση και στο αίτημα μας για δυνατότητα μετατάξεων προσωπικού από και προς τα δημοτικά ΜΜΕ. Ήδη στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο υπάρχουν σχετικές διατάξεις, ζητήσαμε, όμως να υπάρχει ρητή διάταξη που να αναφέρεται στις δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού.

Τέλος, μας ενημέρωσαν ότι η πρόταση που κατέθεσε η Θεσσαλονίκη για δυνατότητα «διαδημοτικοποίησης» των δημοτικών ΜΜΕ, έγινε δεκτή και συμπεριλαμβάνεται στο άρθρο 18 του νομοσχεδίου

 

Δείτε Επίσης

Πέτρος Μπελέρης στο Δ/Ρ : «Η δίκη και η απόφαση είναι «μία τιμωρία της ελεύθερης ψήφου. Μία τιμωρία της δημοκρατίας….»

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πράξης της δίκης ΠΑΡΩΔΙΑ  και την καταδικαστική απόφαση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments