Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Διήμερο εκδηλώσεων στο φως του φεγγαριού στον αρχαιολογικό χώρο Μ. Γαρδικίου  του Δήμου Ζίτσας

Διήμερο εκδηλώσεων στο φως του φεγγαριού στον αρχαιολογικό χώρο Μ. Γαρδικίου  του Δήμου Ζίτσας

GARDIKIΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Διήμερες είναι οι φετινές εκδηλώσεις που οργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και ο Δήμος Ζίτσας στο πλαίσιο του εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου στον αρχαιολογικό χώρο της ακρόπολης Μ. Γαρδικίου, στο  λόφο «Καστρί».

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Τετάρτη (17/08/2016) με θεατρική παράσταση από τους μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Ζίτσας, που θα παρουσιάσουν την τραγωδία του Ευριπίδη «ΕΛΕΝΗ» και θα κορυφωθούν την Πέμπτη (18/08/2016) με μουσική εκδήλωση υπό τον τίτλο: «Στο φως του φεγγαριού». Την μουσική παράσταση θα ανοίξει η στρατιωτική μπάντα της VIII Μεραρχίας που θα παρουσιάσει κομμάτια  έντεχνης ελληνικής μουσικής  και  θα ακολουθήσει η μοναδική  Μελίνα Κανά  η οποία  θα ερμηνεύσει γνωστά και αγαπημένα παλιά και νέα τραγούδια δικά της και άλλων καλλιτεχνών.

Το διήμερο των εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό πραγματοποιείται με αφορμή την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο που γιορτάζει κάθε χρόνο το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού σε επιλεγμένους  αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία όλης της χώρας.

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments