Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Διευκρινίσεις για την κατάσταση του εξοπλισμού και των χειρουργείων δίνει η διοίκηση του Νοσοκομείου Φιλιατών

Διευκρινίσεις για την κατάσταση του εξοπλισμού και των χειρουργείων δίνει η διοίκηση του Νοσοκομείου Φιλιατών

%ce%bd%ce%bf%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%89%ce%bdΣτο Δ/Ρ και τη Βίκυ Μιχέλη στην εκπομπή ΄΄ στα σημεία των καιρών΄΄ μίλησε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών Σπύρος Δερδεμέζης και έδωσε διευκρινίσεις για την κατάσταση του εξοπλισμού και των χειρουργείων  μετά την σχετική ανακοίνωση και την καταγραφή προβλημάτων στην οποία προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ.

Ακούστε τη συνέντευξη

Ακολουθεί η σχετική  ανακοίνωση που αναλυτικά αναφέρει:

⦁ Τα χειρουργεία του νοσοκομείου μας είναι καινούργια και λειτουργούν τα τελευταία 2 έτη στην νέα πτέρυγα του νοσοκομείου.

Ο εξοπλισμός του χειρουργείου (αναισθησιολογικός , μόνιτορ ζωτικής λειτουργίας κλπ ) παρελήφθη το 2015 και προέρχεται από το πρόγραμμα ΕΠ «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007 -2013 ).Πράγματι μέρος του εξοπλισμού , υποκατηγορία «χειρουργικές τράπεζες » συνολικού προϋπολογισμού 185.000 € δεν ολοκληρώθηκε και σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ Α.Ε. γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για να ενταχθεί σε νέο πρόγραμμα .

Οι χειρουργικές τράπεζες που χρησιμοποιούνται έχουν παραληφθεί το 1997, είναι πλήρως λειτουργικές και βρίσκονται σε ετήσιο πρόγραμμα προληπτικής και επανορθωτικής συντήρησης

⦁ Ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου είναι κατασκευής 2002 , βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και βρίσκεται σε ετήσιο συμβόλαιο συντήρησης

⦁ Σε ότι αφορά την λειτουργία του μαστογράφου, πράγματι είχε τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω προβλήματος στην ακτινολογική λυχνία , της οποίας η αγορά εγκρίθηκε έπειτα από μειοδοτικό διαγωνισμό στην συνεδρίαση του ΔΣ στις 12/10/2016.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε στο κοινό ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου βρίσκεται σε συνεργασία με την 6 ΥΠΕ και το προϊστάμενο υπουργείο ,για την πλήρη ένταξη του ιατροτεχνολογικού και λοιπού εξοπλισμού του έργου «Επέκταση – Αναδιαρρύθμιση του ΓΝ Φιλιατών » το οποίο δεν υλοποιήθηκε στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο.

Τέλος , επισημαίνουμε στο κοινό ότι τόσο τα νέα μηχανήματα που λειτουργούν σε πολλά τμήματα του νοσοκομείου καθώς και ο λοιπός ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός , υποστηρίζονται μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών από συμβόλαια συντήρησης και βρίσκονται σε λειτουργία .

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments