Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ”

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ”

Σε ανακοίνωση του Α.Ο. “Σπάρτακος Ιωαννίνων” αναφέρονται τα εξής:

“Επιθυμώντας την σωστή ενημέρωση των Γιαννιωτών και για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις κρίνουμε σκόπιμο να παρατηρήσουμε τα εξής απαντώντας στην  ανακοίνωση της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ.

1.Ποτέ ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Ιωαννίνων, δεν δήλωσε ή ισχυρίστηκε ότι είναι ιδιοκτήτης των χώρων που χρησιμοποιεί. Απλά και μόνο οι χώροι αυτοί κατασκευάστηκαν με επιχορήγηση που δόθηκε στον σύλλογο από την ΓΓΑ και παραχωρήθηκαν ΝΟΜΙΜΑ από την ΕΔ του τότε ΕΑΝΚΙ ( καθολικός διάδοχος του οποίου είναι σήμερα το ΠΕΑΚΙ ) το έτος 1995, για χρήση από τον σύλλογο. Από τότε μέχρι σήμερα συντηρούνταν και λειτουργούσαν με έξοδα του συλλόγου και στα 23 χρόνια που πέρασαν από την παραχώρησή τους, καμία Επιτροπή Διοίκησης δεν αμφισβήτησε σε ποιόν ανήκει η χρήση τους.

  1. Ο Πρόεδρος του συλλόγου συναντήθηκε μόλις δύο φορές με την ΕΔ του ΠΕΑΚΙ, στην οποία  προφορικά και με έγγραφα κατέθεσε τις απόψεις του συλλόγου για το καθεστώς τόσο των δύο αιθουσών που του έχουν παραχωρηθεί με απόφασης της ΕΔ του τότε ΕΑΝΚΙ, όσο και για τη νέα αίθουσα (άρσης βαρών « Γιώργος Οικονόμου » ) η χρήση της οποίας παραχωρήθηκε στον σύλλογο με το γνωστό μνημόνιο συνεργασίας Περιφέρειας Ηπείρου, ΠΕΑΚΙ και ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ.
  2. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΕΑΚΙ, το «παραχωρητήριο » μας απεστάλη για υπογραφή, τον Ιανουάριο του 2019, ενώ σύμφωνα με το ηλεκτρονικό «τελεσίγραφο »  τον Σεπτέμβριο του 2018. Και για του λόγου το αληθές επί λέξει στο « τελεσίγραφο» που μας απέστειλε ηλεκτρονικά τις πρωινές ώρες της 06.02.2019 ( 00.14 π.μ. ) αναγράφεται: « Χρησιμοποιείτε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ, χωρίς να πληρώνετε για την χρήση τους και χωρίς  μέχρι σήμερα να έχετε υπογράψει το παραχωρητήριο το οποίο σας έχει σταλεί από τον Σεπτέμβριο του 2018 από την επιτροπή διοίκησης, αν κι έχετε επανειλημμένως οχληθεί επιδεικνύοντας κακοπιστία  κι αφερεγγυότητα έως σήμερα. Κατόπιν τούτου σας τίθεται  μια τελευταία προθεσμία να υπογράψετε το παραχωρητήριο το οποίο σας έχετε στα χέρια σας   και να το προσκομίσετε  στα γραφεία του ΠΕΑΚΙ έως την 12.00 μμ την 6-2-2019  άλλως θα θεωρηθεί η πράξη σας  ως αυθαίρετη καταπάτηση δημόσιας περιουσίας , θα σας απαγορευθεί η χρήση παρελθούσης της ανωτέρω προθεσμίας και θα διακοπή κάθε παροχή προς εσάς – ηλεκτρικό ρεύμα, νερό-, για τις οποίες επιβαρύνεται μέχρι σήμερα ο φορέας ». Ποια λοιπόν είναι η αλήθεια; Και γιατί, αφού σήμερα δέχονται ότι το παραχωρητήριο μας απεστάλη για υπογραφή στις 7 Ιανουαρίου του 2019, μας υποχρέωσαν να το υπογράψουμε αναδρομικά από 1η  Σεπτεμβρίου 2018;
  3. Γιατί ενώ, σε τηλεφωνική επαφή του Προέδρου του Δ.Σ. του συλλόγου μας, με τον Πρόεδρο της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, το πρωϊ της 7ης Φεβρουαρίου, συμφωνήθηκε (προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των αθλητών μας ) να σταλεί το παραχωρητήριο διορθωμένο για υπογραφή, το ΠΕΑΚΙ προέβη στην διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στις αίθουσες του συλλόγου; Επίδειξη δύναμης ήταν; Τιμωρία των αθλητριών και των αθλητών μας;
  4. Γιατί συνεχίζουν την τακτική τους ότι δήθεν δεν μας ανήκει η χρήση της προκατασκευασμένης αίθουσας άρσης βαρών « Γιώργος Οικονόμου » η οποία μας παραχωρήθηκε με τη διαδικασία που αναφέραμε (μνημόνιο συνεργασίας Περιφέρειας Ηπείρου, ΠΕΑΚΙ και ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ) προβαίνοντας και σ΄ αυτή στην διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και απαγορεύοντας να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωσή μας, όταν η ίδια η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ με το με αριθ. 28/2016 πρακτικό συνεδρίασής της, το οποίο μας κοινοποίησε, δέχεται ότι μας ανήκει η χρήση της αίθουσας και μάλιστα μας γνωστοποιεί την πρόθεση της  να μας παραχωρήσει και επί πλέον τ.μ. για την κατασκευή αποδυτηρίων. Αυτό το επαναλαμβάνει με το με αριθ. πρωτ. 4624/09.12.2016 έγγραφό της. Σημειώνουμε ότι στη σύνθεση της ΕΔ το ΠΕΑΚΙ, που έλαβε αυτή την απόφαση συμμετείχαν πέντε ( 5 ) από τα σημερινά μέλη της και ο σημερινός της Πρόεδρος με την ιδιότητα του Γραμματέα αυτής τότε. Τι μεσολάβησε λοιπόν και η ΕΔ του ΠΕΑΚΙ, όχι μόνο δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις των προηγούμενων ΕΔ , αλλά ούτε και αυτές που έλαβαν τα ίδια τα μέλη της σημερινής;
  5. Γνωρίζουν μήπως σε ποια κατάσταση βρίσκονται σήμερα τα ερασιτεχνικά σωματεία, τα οποία έλαβαν την τελευταία επιχορήγηση από την Πολιτεία το  2009 και πώς συντηρούνται μέχρι σήμερα; Δεν περιμένουμε βέβαια, αφού δεν έχουν καμία σχέση και επαφή.

Τελειώνοντας για να μην επεκταθούμε περαιτέρω, δηλώνουμε, όπως και νόμιμα το κάναμε προς την ΕΔ του ΠΕΑΚΙ, ότι παρά την υπογραφή του «παραχωρητήριου» η οποία έγινε για ευνόητους λόγους, η θέση μας είναι η ίδια που ήταν μέχρι σήμερα και δεν θα πάψουμε να τη διεκδικούμε με κάθε νόμιμο μέσο. Οι συμπεριφορές και οι πράξεις όλων μας, κρίνονται από τους συμπολίτες μας,. Άλλωστε η πόλη μας είναι «μικρή» ακόμη και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, πόσο μάλλον όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό και είναι γνωστή η προσφορά συλλόγων και προσώπων. Και επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά,, ότι επιτέλους οι τοπικοί φορείς οι οποίοι μέχρι σήμερα κωφεύουν στα επανειλημμένα διαβήματα και έγγραφά μας για την επίλυση αυτής της απαράδεκτης σε βάρος μας κατάστασης, θα πρέπει  να πάρουν θέση, έστω και αν για κάποιους από αυτούς ο σύλλογός μας δεν είναι συμπαθής, αφού ούτε στις εκδηλώσεις του δεν παρευρίσκονται, αλλά ας το κάνουν αυτό  για τις αθλήτριες και τους αθλητές που άδικα ταλαιπωρούνται.”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments