Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Δ. Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη έχει κηρύξει τον πόλεμο στους δουλέμπορους

Δ. Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη έχει κηρύξει τον πόλεμο στους δουλέμπορους

«Η Ευρώπη έχει κηρύξει πόλεμο στους δουλεμπόρους», δήλωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, από την Μάλτα

avramopoulos

«Ήρθα στη Μάλτα για να εκφράσω εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ευρωπαίων πολιτών τη βαθιά θλίψη και συμπόνια μας για τα αθώα αυτά θύματα και να τιμήσουμε τη μνήμη τους«, ανέφερε ο κ. Αβαμόπουλος και πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι αυτοί έφυγαν από εμπόλεμες χώρες και έκαναν επικίνδυνα ταξίδια ακολουθώντας ένα απλό όνειρο: να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στην Ευρώπη«, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Επιτρόπου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του κ. Αβραμόπουλος, είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Μάλτας κ. Joseph Muscat και μέλη του υπουργικού συμβουλίου, με τους οποίους συζήτησε το προτεινόμενο σχέδιο δράσης της ΕΕ, το οποίο συζητείται σήμερα, στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε: «Η απάντησή μας είναι σαφής και κατηγορηματική. Η Ευρώπη έχει κηρύξει τον πόλεμο στους δουλεμπόρους. Η Ευρώπη είναι ενωμένη σε αυτή την προσπάθεια. Θα συνεργαστούμε και με τους εταίρους μας εκτός της Ευρώπης, διότι το δουλεμπόριο μεταναστών δεν είναι μόνο ευρωπαϊκό πρόβλημα αλλά και παγκόσμιο«.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments