Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Χωρίς κατηγορία / Δ.Βλάχος(Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών)-Πρόσκληση σε κάθε ένστολο συνάδελφο για συμμετοχή στο συλλαλητήριο το Σάββατο στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Θεσσαλονίκη.Προωθούνται συρράξεις και εμπλοκές που δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα των λαών

Δ.Βλάχος(Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών)-Πρόσκληση σε κάθε ένστολο συνάδελφο για συμμετοχή στο συλλαλητήριο το Σάββατο στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Θεσσαλονίκη.Προωθούνται συρράξεις και εμπλοκές που δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα των λαών

201703131959Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–  «Πρόσκληση  σε κάθε ένστολο συνάδελφο να συμμετέχει στηνΠανελλαδική κινητοποίηση στο Νατοϊκό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης στις 24 του ΙΟΥΝΗ στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στις 1 μ.μ. στην πλατεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ, όπου θα πραγματοποιηθεί η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ κινητοποίηση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου,» απηύθυνε ο Δημήτρης Βλάχος μέλος της Ενωτικής  Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών ,μιλώντας στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ» (Γιώργος Γκόντζος ) στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.Αναφέρθηκε στην άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ρουμανία και τόνισε πως αυτή σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και σε άλλες περιοχές είναι μέρος ενός   συνολικού σχέδιου με το οποίο προωθούνται συρράξεις και εμπλοκές που δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα των λαών ,αλλά είναι για το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών ,για την ενέργεια και τα γενικότερα συμφέροντά τους.Υπογράμμισε πως «καθήκον, και ως πυροσβέστες και ως εργαζόμενοι, έχουμε να αντιδράσουμε σε αυτά τα σχέδια» και ανέφερε πως το Πυροσβεστικό Σώμα συμμετέχει από το 2006 στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας ,αλλά η συμμετοχή του δεν αφορά μόνο στην αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων αλλά και σε άλλου είδους κρίσεις και εμπλοκές  όπως το 2006 στον Λίβανο, στο Κιργιστάν το 2008 ,στην Μολδαβία κ.λ.π .

Ακολουθεί η ανακοίνωση  της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ,για το συλλαλητήριο

« Διαδηλώνουμε ενάντια στα πολεμικά σχέδια που ετοιμάζουν για να αιματοκυλήσουν τους λαούς για τα κέρδη των μονοπωλίων »

Συναδέλφισσα –Συνάδελφε, Αστυνομικέ – Λιμενικέ – Πυροσβέστη

Αυτές τις μέρες με αφορμή την άσκηση που διεξάγεται στη Ρουμανία με την συμμετοχή χωρών μελών της ευρωατλαντικής συμμαχίας, η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους ακόμη και στρατόπεδα στη Βόρεια Ελλάδα και τον Έβρο για να περάσουν τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ.

  • Γνωρίζουμε όλοι πως στην Ουκρανία, στη Μαύρη Θάλασσα, στα Βαλκάνιακαι στο Αιγαίο ως στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Εγγύς και Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, πυκνώνουν επικίνδυνα τα σύννεφα του πολέμου.
  • Ο πόλεμος στη Συρία, στον οποίο εμπλέκονται όλες οι ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, συνεχίζεται.
  • Στα Βαλκάνια ανάβουν νέες φωτιές αξιοποιώντας τον αλβανικό εθνικισμό και τις αντιθέσεις που οι ίδιοι δημιούργησαν με τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας αφού καλλιέργησαν πρώτα εθνικιστικές και θρησκευτικές έχθρες ανάμεσα στους λαούς.
  • Ο νέος πλανητάρχης από όπου περνά, δημιουργεί καινούργιες εστίες έντασης, προετοιμάζοντας τις νέες ματωμένες επενδύσεις για τα αμερικάνικα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια , την πολεμική βιομηχανία , τις κατασκευές κ.λ.π.

Αυτές ήταν και αυτές θα παραμείνουν οι αιτίες που δημιουργούν τους πολέμους.
Για τα κέρδη τους, χαράζουν νέα σύνορα χύνοντας ποτάμια από το αίμα των λαών.

Η συμμετοχή των Η.Π.Α., της Ε.Ε., της Ρωσίας αλλά και κυβερνήσεων άλλων ιμπεριαλιστικών χωρών στους ανταγωνισμούς αυτούς, με στόχο το μοίρασμα των φυσικών ενεργειακών πόρων, τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς τους και των αγορών, δείχνει ότι η ειρήνη κρέμεται από μια λεπτή κλωστή.
Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-.ΑΝ.ΕΛ. συνεχίζει αμείωτα την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκοντας ακόμη περισσότερο τη χώρα μας σε αυτούς τους ανταγωνισμούς, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων. Μπλέκει τη χώρα και το λαό μας σε επικίνδυνα παιχνίδια.
Συμμετέχει δραστήρια στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., λαμβάνοντας μέρος σε 13 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο και δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, «γη και ύδωρ» στους φονιάδες των λαών. Στο Αιγαίο έχει συγκεντρωθεί πρωτοφανής όγκος πολεμικών πλοίων και φονικών μηχανών κάθε είδους. Από τη Σούδα φεύγουν οι πύραυλοι που βομβαρδίζουν τις άλλες χώρες. Αντίστοιχα, το Νατοϊκό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη αποτελεί κέντρο ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, έχει αναβαθμιστεί σε «Στρατηγείο Υψηλής Ετοιμότητας».
Την ίδια στιγμή ξεζουμίζει τον λαό, τσακίζει τους μισθούς, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, κόβει το επίδομα ανεργίας και το ρεύμα σε φτωχά σπίτια, για να δίνει 4 δισ. κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ, που αντιστοιχεί στο 2% του Α.Ε.Π. (το υψηλότερο ποσοστό ευρωπαϊκής χώρας ), όσο ακριβώς δηλαδή είναι οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.
Το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας. Ούτε αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα. Οι συνεχείς παραβιάσεις στο Αιγαίο, έχουν την πλήρη κάλυψη του ΝΑΤΟ. Όπου πηγαίνει σπέρνει τον θάνατο και την καταστροφή. Η εμπλοκή της χώρας μας στους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα της ντόπιας πλουτοκρατίας είναι φανερό ότι θα αποβούν σε βάρος του λαού και των παιδιών του.
Εμείς οι ένστολοι δεν θα εξαιρεθούμε από αυτούς τους πολεμικούς σχεδιασμούς και μηχανισμούς, όπως δεν εξαιρεθήκαμε και από όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισαν μέχρι και χθες .
Η εμπλοκή μας είναι σίγουρη και ο καθένας από εμάς θα κριθεί από την στάση που θα κρατήσει με κριτήριο τα συμφέροντα και τις πραγματικές ανάγκες του λαού.
Η θέση σου συναδέλφισσα και συνάδελφε είναι μαζί με το λαό, μ’ αυτόν τον λαό όπου:

  • Πεινάει και ψάχνει φαγητό στους κάδους και αντί να τρώει με τα «χρυσά κουτάλια » της Ε.Ε. τρώει με πλαστικά κουταλάκια στα συσσίτια.
  • Κοιμάται στα παγκάκια και τα πεζοδρόμια, εκεί όπου δεν βγάζει βόλτα ούτε τους σκύλους της η αστική τάξη που για χάρη των δικών της συμφερόντων έχει οδηγηθεί σ’ αυτήν την άθλια ζωή.
  • Είναι άνεργος και ξεροσταλιάζει μήνες στις ουρές του Ο.Α.Ε.Δ. για μια δουλειά των 300 και 400 ευρώ.
  • Με τον λαό που του κόβουν την ήδη πετσοκομμένη σύνταξη και τον μισθό και τον αφήνουν χωρίς φάρμακα και ασφάλιση, να σέρνεται στην δουλειά ως τα βαθιά γεράματα.
  • Με τον λαό που του παίρνουν το σπίτι από τους, ηλεκτρονικούς πλέον, πλειστηριασμούς, γιατί φορτώθηκε με χρέη για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες, ενώ θα έπρεπε να είναι δωρεάν και να παρέχονται από το κράτος (κατοικία, υγεία, πρόνοια μόρφωση κ.α.).
  • Με τον λαό που τον κατηγορούν πως είναι τεμπέλης και δεν θέλει να δουλέψει, και από την άλλη αυτός ο λαός βιώνει την εκμετάλλευση, τις συνθήκες γαλέρας, την δουλειά από νύχτα σε νύχτα, ενώ παράλληλα υποχρεώνουν τα παιδιά του σε μαζική μετανάστευση.

Η θέση σου όμως σαν ως γνήσιος και αληθινός πατριώτης είναι να είσαι απέναντι στους πατριδοκάπηλους νοσταλγούς του ναζισμού της Χρυσής Αυγής.
Συναδέλφισσα – Συνάδελφε, Αστυνομικέ – Λιμενικέ – Πυροσβέστη
Σίγουρα μέσα σε αυτόν τον ΛΑΟ θα αναγνώρισες την μάνα και τον πατέρα σου, τα αδέλφια, τους συγγενείς τους φίλους , αλλά και τα δικά σου παιδιά.

  • Γνωρίζεις ποια είναι η θέση σου και από πού προέρχεσαι.
  • Υπερασπίσου λοιπόν τον λαό και τα δικαιώματά του.
  • Γύρνα την πλάτη σε όσους σε εμπαίζουν και σε αξιοποιούν τόσα χρόνια για να υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα των λίγων, που για χάρη τους ξεζουμίζουν τον λαό μας.
  • Δεν είσαι μόνος, συμπαρατάξου με τις δυνάμεις που αναγνωρίζουν, σέβονται και παλεύουν και για τα δικά σου δικαιώματα.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών έχοντας συνειδητοποιήσει ότι τούτες τις ώρες η σιωπή δεν είναι χρυσός αλλά η γλώσσα των δειλών, θα ανταποκριθεί στο αντιπολεμικό προσκλητήριο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, γιατί είναι αρχή της να συμφωνεί και να συμπορεύεται με όποιον αγωνίζεται ενάντια σε όσους δημιουργούν και όσους υπερασπίζονται τα καταστροφικά πολεμικά σχέδια σε βάρος των λαών.
ΈΝΣΤΟΛΕ συνάδελφε, ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥ την ΕΙΡΗΝΗ και την ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ της χώρας μας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς, με την μαζική ένστολη παρουσία σου στις 24 του ΙΟΥΝΗ στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στις 1 μ.μ. στην πλατεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ, όπου θα πραγματοποιηθεί η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ κινητοποίηση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

 

Δείτε Επίσης

“Ημέρα Καινοτομίας”, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Μία ξεχωριστή Ημέρα Καινοτομίας διοργανώνεται την Τρίτη 28 Μαρτίου στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments