Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Είκοσι ξένοι τουρίστες σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στην Τυνησία

Είκοσι ξένοι τουρίστες σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στην Τυνησία

Οι 13 εξ αυτών έχουν αναγνωριστεί σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας

tunisia

O αριθμός των ξένων τουριστών που σκοτώθηκαν στη χθεσινή επίθεση στο εθνικό μουσείο στην Τυνησία αυξήθηκε σε 20 εκ των οποίων έχουν αναγνωριστεί οι 13, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας.

Τρεις Τυνήσιοι σκοτώθηκαν επίσης στην επίθεση. Ανάμεσα στα θύματα είναι τρεις Ιάπωνες, δύο Γάλλοι, μια Βελγίδα, μια Βρετανίδα, σύμφωνα με το τυνησιακό υπουργείο Υγείας. Το Φόρεϊν Οφις ανακοίνωσε ότι μεταξύ των θυμάτων είναι μια Βρετανίδα και κατήγγειλε τη δειλή και απεχθή «τρομοκρατική επίθεση».

«Ο τυνησιακός λαός είναι περήφανος για δημοκρατική μετάβαση στη χώρα του,» δήλωσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ επιβεβαιώνοντας τον θάνατο της Βρετανίδας. «Θρασύδειλες επιθέσεις, όπως αυτή που είδαμε χθες, δεν πρέπει να επιτραπεί να υπονομεύσουν ό,τι έχει επιτύχει ο λαός».

Δύο ένοπλοι φορώντας στρατιωτικές στολές εισέβαλαν στο μουσείο Μπαρντό στην Τύνιδα και άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας τουρίστες από την Ισπανία, την Πολωνία, την Ιαπωνία και την Κολομβία, και από άλλες χώρες, στη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση που συγκλονίζει βορειοαφρικανική χώρα τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία.

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments