Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / «Είμαστε όλοι εν δυνάμει πρόσφυγες»-Την Κυριακή 27 Μαρτίου εκδήλωση στο θέατρο «Καμπέρειο»

«Είμαστε όλοι εν δυνάμει πρόσφυγες»-Την Κυριακή 27 Μαρτίου εκδήλωση στο θέατρο «Καμπέρειο»

AFISA-27μαρτιου_ist-697x1024Από:Γιώργος Γκόντζος–Μετά την περυσινή, άκρως επιτυχημένη, δράση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων προχωράει σε μια ανάλογη παρουσίαση και τη φετινή χρονιά. Την Κυριακή 27 Μαρτίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, το ηπειρωτικό θέατρο θα παρουσιάσει το αφιέρωμα «Είμαστε όλοι εν δυνάμει πρόσφυγες»: ηθοποιοί, θεατρικές ομάδες και επιστήμονες επέλεξαν και θα ερμηνεύσουν κείμενα από το ελληνικό και παγκόσμιο θέατρο, ποίηση και τραγούδια, που έχουν θέμα τον «ξένο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο «Καμπέρειο» με ώρα έναρξης 8 το βράδυ.

 Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων προτρέπει τους θεατές που θα παρακολουθήσουν το παραστατικό αυτό δρώμενο να συνεισφέρουν για τις ανάγκες που υπάρχουν στον καταυλισμό προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων με είδη προσωπικής υγιεινής που είναι: ξυραφάκια μιας χρήσης, παιδικές πάνες, σερβιέτες, αντισηπτικά μαντηλάκια σε μικρές συσκευασίες, αντισηπτικό υγρό χεριών σε μικρές συσκευασίες, σαπούνια, σαμπουάν για παιδιά και ενήλικες, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, μωρομάντηλα, χαρτιά υγείας, καθώς και πιπίλες, μπιμπερό (μπουκάλια και θηλές), βραστήρες και πολύμπριζα. Τα είδη θα τοποθετούνται από τους θεατές στο χώρο του φουαγιέ του θεάτρου «Καμπέρειου» από τις 7 το απόγευμα έως την έναρξη του δρώμενου. Στη συνέχεια θα παραδοθούν από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στο Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας, σημείο συλλογής του Δήμου Ιωαννιτών.

 Στο πρόγραμμα του παραστατικού δρώμενου συμμετέχουν οι: Βαγγέλης Αθανασίου ηθοποιός – σκηνοθέτης,Φώτης Γιωτάκης ψυχίατρος – ψυχαναλυτής ομάδας, Δώρα Ζούμπα χορεύτρια – χορογράφος, Στέφανος Κοτσίκοςηθοποιός – σκηνοθέτης, Γιάννα Κούλα παιδαγωγός θεάτρου, Σμαράγδα Μανταδάκη – Παπαδοπούλου συγγραφέας, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ναταλία Μίγδου ηθοποιός, Γιώργος Μπακόλας σκηνοθέτης,Γιώργος Νάκος ηθοποιός – σκηνοθέτης, Παύλος Νάστος ηθοποιός, Χρυσάνθη Παπαγεωργίου ηθοποιός, Αθηνά Τσικνιά ηθοποιός, Γιώργος Φλώρος ηθοποιός, καθώς και οι ομάδες Κέντρο ημέρας «Σκυτάλη»Σύλλογος Μικρασιατών Νεοκαισάρειας Ιωαννίνων και ομάδα σπουδαστών του τμήματος υποκριτικής θεάτρου και κινηματογράφου του δημόσιου ΙΕΚ Ιωαννίνων.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments