Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Εγκαίνια για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας στον Υδατόπυργο Πρέβεζας.

Εγκαίνια για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας στον Υδατόπυργο Πρέβεζας.

Μια σύγχρονη δομή η οποία παρέχει στα παιδιά  υψηλές  υπηρεσίες   φροντίδας εγκαινίασε το απόγευμα της Παρασκευής ο Δήμος της Πρέβεζας.

Ο λόγος για τον  Βρεφονηπιακό Σταθμό Ολοκληρωμένης  Φροντίδας  που βρίσκεται στον Υδατόπυργο  και  έχει ανοίξει τις φιλόξενες πύλες του    για τα παιδιά και τα βρέφη της πόλης.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πρεβέζης Χρυσόστομος  , παρουσία  του Δημάρχου   Χρήστου Μπαϊλη, του βουλευτή Κώστα Μπάρκα,  της Εντεταλμένης Συμβούλου Ελευθερίας Αγγέλη,του Εντεταλμένου Συμβούλου Γεράσιμου Ντίτσου,  της προϊσταμένης των  Παδικών  Σταθμών Σοφίας Τσεπραηλίδου  , του προσωπικού αλλά και των μικρών μαθητών και των γονιών τους.

Ο κ.Μπαϊλης δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος  για τον σύγχρονο Βρεφονηπιακό Σταθμό που απέκτησε  η πόλη και που αποτελεί στέγη φροντίδας  και αγάπης για τα παιδιά.

«Όταν ανοίγει ένα σχολείο σίγουρα ανοίγει ένας νέος δρόμος, ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας για καλύτερη κοινωνία. Αγωνία όλων μας είναι να βελτιώσουμε την εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε τις καλύτερες συνθήκες για όλα τα παιδιά της Πρέβεζας, επιδιώκοντας μια ουσιαστική ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά» υπογράμμισε ο κ. Μπαΐλης, ενώ ευχήθηκε να υπάρξουν και στο μέλλον ανάλογες εκδηλώσεις νέων σχολικών μονάδων.

Αναφερόμενος στο “ιστορικό” του έργου ο Δήμαρχος Πρέβεζα θύμισε ότι η έγκριση υποβολής πρότασης για την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου 2007-2013 έγινε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και το 2010 με απόφαση απόφαση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Ηπείρου εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου (σε δύο υποέργα κατασκευής και εξοπλισμού) συνολικού κόστους 2.845.000,00 ευρώ, ενώ η κατασκευή του κτιρίου έγινε σε ιδιόκτητο οικόπεδο 1.521 τ.μ που παραχώρησε ο Δήμος της Πρέβεζας. Το συνολικό εμβαδόν του είναι 1.084,66 τ.μ και περιλαμβάνει υπόγειο με βοηθητικές χρήσεις, ισόγειο με αίθουσες νηπίων, γραφεία, μαγειρεία και στον πρώτο όροφο αίθουσες βρεφών και βοηθητικούς χώρους. Ο σχεδιασμός έγινε με βιοκλιματικά στοιχεία, ενώ έγινε και ενσωμάτωση φωτοβολταϊκών. Το παρόν κτίριο έχει αδειοδοτηθεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις και μπορεί να φιλοξενεί 82 παιδιά νηπιακής ηλικίας, 16 παιδιά βρεφικής ηλικίας και 10 νήπια ΑΜΕΑ.

Την χαρά και την ικανοποίησή  για τη νέα δομή που απέκτησε ο Δήμος  εξέφρασε τέλος  η  Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού  Ελευθερία Αγγέλη υπογραμμίζοντας την συνεχή προσπάθεια που καταβάλλει ο  Δήμος  προκειμένου να αναβαθμίσει τις  υπηρεσίες  του προς τους πολίτες κυρίως όταν πρόκειται για παιδιά ευχαριστώντας  τόσο το προσωπικό για την άρτια κατάρτιση και την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν όσο και τους γονείς των παιδιών που στηρίζουν την όλη προσπάθεια.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments