Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Εγκαίνια του Τοπικού Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στον Δήμο Ηγουμενίτσας – Γ. Πατούλης «Μεταλαμπαδεύουμε ένα σπουδαίο μήνυμα με μεγάλη αξία για την ανθρώπινη ζωή».

Εγκαίνια του Τοπικού Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στον Δήμο Ηγουμενίτσας – Γ. Πατούλης «Μεταλαμπαδεύουμε ένα σπουδαίο μήνυμα με μεγάλη αξία για την ανθρώπινη ζωή».

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 τα επίσημα εγκαίνια του «Τοπικού Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών» με τη στήριξη του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου  Ηγουμενίτσας, παρουσία πλήθους αιρετών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Κεντρικής Διοίκηση και της Επιστημονικής Κοινότητας. Μια ακόμη πρωτοβουλία, την οποία στηρίζουν από κοινού η ΚΕΔΕ και το ΕΔΔΥΠΠΥ, που με ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση αγκαλιάζουν το έργο του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο κ. Ιωάννης Λώλος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Πρόεδρος ΠΕΔ Ηπείρου, ο κ. Κωνσταντίνος Γιωρκατζής Δήμαρχος Λευκωσίας, ο  κ. Στέλιος Γραφάκος Επιστημονικός Διευθυντής του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας, ο κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος Γενικός Διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ, ο κ. Βασίλειος Γιόγιακας Βουλευτής ΝΔ Θεσπρωτίας, ο κ. Σίμος Δανιηλίδης Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, και η κα. Αντιγόνη Φίλη Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε: «Σήμερα ο Δήμος Ηγουμενίτσας συνάπτει συμβόλαιο ελπίδας και ζωής δημιουργώντας έναν ακόμη χώρο που ελπίζουμε να αποτελέσει φάρο ελπίδας και καταφύγιο για όσους έχουν ανάγκη.

Η νέα μας δομή είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που αναπτύξαμε ως  Δήμος μέσω του ΚΕΠ Υγείας μας με τον Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και στόχο έχει την προώθηση της εθελοντικής προσφοράς μέσω της εγγραφής νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Είμαστε πραγματικά περήφανοι γιατί με την ευκαιρία του 1ου Πανελλήνιου Θεματικού Συνεδρίου ΚΕΠ Υγείας που φιλοξενούμε στην πόλη μας, τα εγκαίνια του ΤΟΠΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ έρχονται να προστεθούν στη λίστα των προνοιακών δομών μας αποδεικνύοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση κάνει πραγματικότητα την έμπρακτη στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη.»

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ & της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε: «Σήμερα εγκαινιάσαμε μια νέα δομή με βαθιά ανθρωπιστικό χαρακτήρα που σκοπό έχει να συμβάλει στην αύξηση των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας για να δώσει ελπίδα σε ασθενείς των οποίων η ζωή απειλείται. Είμαστε σίγουροι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συμβάλει με κάθε τρόπο μέσα από το θεσμικό της ρόλο και θα ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις για να μεταλαμπαδεύσουμε ένα σπουδαίο μήνυμα που δίνει ζωή στους συνανθρώπους μας».

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments