Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Εγκαινιάστηκε το 2ο Γυμνάσιο Ανατολής, ένα σχολείο με σύγχρονες προδιαγραφές  

Εγκαινιάστηκε το 2ο Γυμνάσιο Ανατολής, ένα σχολείο με σύγχρονες προδιαγραφές  

εγκαινια γυμνασιο ανατολη-1εγκαινια γυμνασιο ανατολη-2εγκαινια γυμνασιο ανατολη-3Από:Γιώργος Γκόντζος

 

Έγιναν σήμερα το πρωί τα επίσημα εγκαίνια ενός νέου σχολικού κτιρίου, του 2ου Γυμνασίου Ανατολής,  που «υποδέχθηκε» τους μαθητές στην αρχή του τρέχοντος έτους.

Το κόψιμο της κορδέλας από τον Αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Καραμπίνα και το Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, είχε  και έναν συμβολισμό παράδοσης-παραλαβής, καθώς το κτίριο κατασκευάστηκε από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σε οικόπεδο που παραχώρησε ο πρώην Δήμος Ανατολής και ο Δήμος Ιωαννιτών εξόπλισε με όλα τα απαιτούμενα για να λειτουργήσει ως μια σύγχρονη σχολική μονάδα.

Όταν εγκαινιάζεται ένα σχολείο είναι πραγματικά μια χαρούμενη, ξεχωριστή μέρα και αυτή ήταν σήμερα το πρωί η ατμόσφαιρα στο σχολείο. Στην τελετή του αγιασμού σύσσωμες εκπροσωπήθηκαν οι αρχές της περιοχής (περιφέρεια- δήμος-πανεπιστήμιο- διεύθυνση εκπαίδευσης – ΕΛΑΣ-Πυροσβεστική) και φυσικά οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και γονείς, ενώ τον τόνο στην εκδήλωση έδωσαν οι μελωδίες και τα κάλαντα από τα παιδιά του Μουσικού Γυμνασίου Ιωαννίνων.

«Το νέο κτίριο παρέχει τις καλύτερες προϋποθέσεις για την εκπαιδευτική πράξη», είπε στην ομιλία του ο Διευθυντής του σχολείου, Θανάσης Ντότης, κι ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν στην ανέγερση στον εξοπλισμό και τη λειτουργία του νέου σχολείου. Αλλά – όπως σημείωσε- «τα σχολεία δεν χρειάζονται μόνο κτίρια, αλλά και ψυχή», γι’ αυτό μίλησε για την άψογη συνεργασία όλων των παραγόντων ώστε αυτό το σχολείο «να εχει ψυχή».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Καραμπίνας είπε ότι πρόκειται για το τελευταίο σχολείο που κατασκευάστηκε από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, τόνισε πως «ως εκπαιδευτικός είμαι ευτυχής που συμμετέχω στα εγκαίνια»  και ευχήθηκε να προσφέρει ότι καλύτερο στους μαθητές του.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, υποστήριξε πως «είναι μεγάλη τύχη για ένα δήμαρχο να μπορεί να συμμετέχει στη θητεία του στα εγκαίνια ενός σχολείου, γιατί είναι ότι πιο σημαντικό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση να μπορεί να βάζει λιθαράκια στο χτίσιμο της εκπαίδευσης».

«Η δική μας γενιά έχει κάνει πολλά λάθη που μας οδήγησαν εδώ που βρίσκεται σήμερα η χώρα. Το μεγαλύτερο εφόδιο που μπορούμε να σας προσφέρουμε για το μέλλον αλλά και για να μην επαναλλάβεται τα δικά μας λάθη, είναι η παιδεία και η γνώση», είπε ο Δήμαρχος και προέτρεψε τους μαθητές για «δουλειά κι αισιοδοξία για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά».

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Δημήτρης Τσίγκρος, τόνισε πως «ένα νέο σχολείο με σύγχρονες προδιαγραφές είναι ένας χώρος έμπνευσης» και ευχαρίστησε την πρόεδρο της Β/βάθμιας Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής, Δημοτική Σύμβουλο, Βούλα Τσίλη για τη συνεργασία όλους αυτούς τους μήνες ώστε να λειτουργήσει με τις καλύτερες συνθήκες το σχολείο.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments