Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: ΟΙ ΘΑΥΜΑΣΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΜΙΞ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: ΟΙ ΘΑΥΜΑΣΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΜΙΞ

 

-07Με κέφι και ήχους τζαζ από το συγκρότημα 3rd floor quartet του Ioannina School of Music, στο οποίο συμμετείχαν οι: Δημήτρης Nίκας, πιάνο, Νίκος Κυπριώτης τρομπέτα, Εύθυμης Σφαιρόπουλος κοντραμπάσο και Κώστας Δημητρίου, τύμπανα, άνοιξε τις πύλες της το Σάββατο 16 Μαΐου η έκθεση του Κέντρου Κόμικ των Βρυξελλών, που διοργάνωσε η Πρεσβεία του Βασιλείου του Βελγίου στην Αθήνα, το Προξενείο του Βελγίου στα Ιωάννινα, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Παρόντες ο Πρέσβης κ. Μαρκ βαν ντεν Ρέεκ, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας, ο επί τιμή Πρόξενος του Βασιλείου του Βελγίου στα Ιωάννινα κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, η επί τιμή Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας στα Ιωάννινα κ. Ελένη Παγκρατίου, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Κώστας Γκόγκος, η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΙ κ. Αλέκα Βακαλοπούλου, η αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Βάσω Μέγα, ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ιωαννίνων κ. Άγγελος Παπαγεωργίου, ο τέως Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φίλιππος Φίλιος, η Διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου κ. Μαρία Στρατσάνη και πολλοί φίλοι της τέχνης του κόμικ αλλά και του Πνευματικού Κέντρου.

Σε άψογα ελληνικά ο κ. Μαρκ βαν ντεν Ρέεκ τόνισε τη σημασία αυτών των πρωτοβουλιών που φέρνουν κοντά τους λαούς της Ευρώπης μέσω της κουλτούρας και του πολιτισμού και ευχήθηκε να επισκεφθούν την έκθεση όσο το δυνατόν περισσότεροι Γιαννιώτες. Ο κ. Κώστας Γκόγκος, στον σύντομο χαιρετισμό του, ομολόγησε ότι χάρη σε αυτή την έκθεση έμαθε ότι πολλοί από τους ήρωες των κόμικς που έθρεψαν την εφηβεία του ήταν δημιουργήματα Βέλγων εικονογράφων και κειμενογράφων. Ο κ. Γιώργος Παπαγεωργίου ανέλυσε με ακρίβεια και σαφήνεια τα χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων κόμικς που πολλά οφείλουν στο ύφος του art nouveau.

 

 

Δείτε Επίσης

Σκιοθέατρο του Αγάπιου Αγαπίου από τα Σωματεία του Εργατικού Κέντρου, τον Σύλλογο Γυναικών και τον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων

Τα Σωματεία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων με το Σύλλογο Γυναικών Ιωαννίνων και τον Εμπορικό Σύλλογο ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments