Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η έκπτωση 15% στους λογαριασμούς νερού- Οι συνεπείς καταναλωτές της ΔΕΥΑΙ θα πληρώνουν λιγότερα από τη νέα χρονιά

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η έκπτωση 15% στους λογαριασμούς νερού- Οι συνεπείς καταναλωτές της ΔΕΥΑΙ θα πληρώνουν λιγότερα από τη νέα χρονιά

Στην επικύρωση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων για έκπτωση 15% στα τιμολόγια ύδρευσης – αποχέτευσης των συνεπών καταναλωτών της προχώρησε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων στην τελευταία του συνεδρίαση.

Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος της Επιχείρησης, Μάκης Χρυσοστόμου, η έκπτωση θα αφορά τόσο την αξία ύδρευσης όσο και την αξία αποχέτευσης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι προϋποθέσεις για την παροχή έκπτωσης θα είναι να εξοφλούνται οι λογαριασμοί μέχρι και την ημερομηνία της λήξης τους, αλλά παράλληλα και δόσεις τυχόν διακανονισμών.

Το ποσό της έκπτωσης θα εμφανίζεται στον αμέσως επόμενο λογαριασμό, δε θα υπολογίζεται, όμως, στον έναντι, ο οποίος είναι ένας κατ’ εκτίμηση λογαριασμός, όπου δεν εμφανίζεται η ανάλυση των χρεώσεων.

Στην παροχή έκπτωσης περιλαμβάνονται όλοι οι πελάτες, εκτός εκείνων που απολαμβάνουν ήδη τιμολογιακών προνομίων (πολύτεκνοι, αναπηρία άνω του 67% κλπ.).

Ο κ. Χρυσοστόμου έκανε γνωστό ότι, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα είναι έτοιμη και η ηλεκτρονική πλατφόρμα για όσους θα επιλέξουν να λαμβάνουν και να αποπληρώνουν μόνο μέσω διαδικτύου τους λογαριασμούς τους.

Για όσους προχωρήσουν σε αυτή την επιλογή προβλέπεται μια περεταίρω μείωση 5% που προστιθέμενη στο 15%, θα συνιστά μια σοβαρή ελάφρυνση στα νοικοκυριά.

«Η στήριξη της κάθε οικογένειας που δοκιμάζεται στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης και κυρίως των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, είναι για τη Δημοτική Αρχή πρώτη προτεραιότητα.. Με γνώμονα πάντα την βιωσιμότητα της Επιχείρησης επιβραβεύουμε τους συνεπείς καταναλωτές και δίνουμε κίνητρο και στους υπόλοιπους να πληρώνουν έγκαιρα τους λογαριασμούς τους απολαμβάνοντας ένα σημαντικό ποσοστό έκπτωσης», υπογράμμισε ο Δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, Θωμάς Μπέγκας.

«Θέλουμε να δώσουμε αρχικά κίνητρο στους καταναλωτές να είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους και φυσικά να τους ανακουφίσουμε με ένα σημαντικό ποσοστό έκπτωσης.

Εκτίμηση μας είναι ότι, μετά την παροχή του κινήτρου, το ποσοστό των καταναλωτών που θα πληρώνει εμπρόθεσμα θα ανέβει σε 50% σε βάθος χρόνου ενός έτους.

Είναι μια απόφαση η οποία έρχεται σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες, μέσα στις οποίες όμως καταβάλλουμε μεγάλη και συστηματική προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΥΑΙ και την οικονομική της εξυγίανση και είναι αισιόδοξο για μας ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο και η προσπάθεια μας αποδίδει καρπούς» είπε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ο κ. Χρυσοστόμου.

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments