Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Εισήγηση  της Μ.Τζούφη επί του  «ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ» ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ  

Εισήγηση  της Μ.Τζούφη επί του  «ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ» ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ  

tzoyfhΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Η Μερόπη Τζούφη, τοποθετήθηκε στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής επί του νομοσχεδίου «Για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», ως εισηγήτρια εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εισήγηση της τόνισε πως το υπό συζήτηση νομοσχέδιο αποτελεί άσκηση παράλληλης οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Ενισχύει το κοινωνικό κράτος, τις δημόσιες δομές υγείας και το προσωπικό τους, το οποίο καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να κρατήσει το σύστημα «στα πόδια» του, ενάντια στην κατάρρευση που δρομολόγησαν οι προηγούμενες ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας. Επίσης αναφέρθηκε στις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς επίσης και στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κάλυψης των ανασφάλιστων πολιτών, αλλά και ευπαθών ομάδων.

Ακόμα στάθηκε στην ίδρυση των Κέντρων Κοινότητας, τα οποία θα αποτελέσουν κέντρα υποδοχής αιτημάτων, καταγραφής και διασύνδεσης με φορείς και προγράμματα που υλοποιούνται είτε εθνικά, είτε κοινοτικά, μεριμνώντας έτσι για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Τέλος, άσκησε κριτική στη στάση της Αντιπολίτευσης, η οποία με τη στάση της δυναμιτίζει όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, αδιαφορώντας για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που δοκιμάζεται καθημερινά και βρίσκεται στα όρια της, λόγων των πολιτικών βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής και λιτότητας που εφαρμόστηκαν τα τελευταία 5 χρόνια στη χώρας μας.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments