Κυριακή , 10 Μαρτίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Εκατοντάδες μαθητές υποδέχθηκε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων! Επισκέψεις και ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις του με αφορμή την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Εκατοντάδες μαθητές υποδέχθηκε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων! Επισκέψεις και ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις του με αφορμή την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

img_0604Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού η σημερινή και ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, όπως κάθε χρόνο, υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις του δεκάδες Γιαννιωτόπουλα, μαθητές από σχολεία της πόλης που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα της Κωπηλασίας.

Παρουσία του Προέδρου του Ν.Ο.Ι. Χρήστου Αλεξίου, προπονητές του Ομίλου ξενάγησαν τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους στα λεμβαρχεία, το γυμναστήριο και το γραφείο του Ν.Ο.Ι., καθώς και στο κωπηλατήριο του ΕΑΝΚΙ και τους μίλησαν για την Κωπηλασία, τις απαιτήσεις του αθλήματος, αλλά και για τη μακρά ιστορία και την παράδοση επιτυχιών του Ομίλου σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. Παρών, εξάλλου, ήταν ο έκτος Ολυμπιονίκης του Ρίο και παγκόσμιος Πρωταθλητής Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους μαθητές και απάντησε στις ερωτήσεις τους!

Σε δηλώσεις της η προπονήτρια του Ν.Ο.Ι. και παγκόσμια Πρωταθλήτρια Αγγελική Γκρέμου αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει για τη νέα γενιά η ενασχόληση με τον αθλητισμό. Όπως είπε, «είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να αθλούνται, να ασκούν το σώμα και το μυαλό τους ώστε να έχουν καλύτερη υγεία ως άνθρωποι, άσχετα με το αν φτάσουν ή όχι να κάνουν και πρωταθλητισμό» και πρόσθεσε: «Ο Ν.Ο.Ι. εκτός από την δυνατότητα να αθληθείς, σου δίνει την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσεις στους κωπηλατικούς στίβους τόσο της Ελλάδας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο».

Από την πλευρά του ο Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος τόνισε πόσο θετικό γεγονός είναι η επίσκεψη τόσων πολλών μαθητών στον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, σημειώνοντας πως «είμαστε ένας απ’ τους καλύτερους ομίλους της χώρας, με μακρά παράδοση στις επιτυχίες και στην κατάκτηση πρωταθλημάτων. Η Κωπηλασία είναι ένα πολύ καλό άθλημα, ξεχωριστό, που αξίζει να γνωρίσουν τα παιδιά. Τα καλούμε λοιπόν να έρθουν στον Ν.Ο.Ι. και είναι σίγουρο ότι θα λατρέψουν το χώρο και το άθλημα, ενώ με δουλειά και τη σωστή καθοδήγηση μπορούν να φτάσουν ψηλά».

Με θερμά λόγια για τον Ν.Ο.Ι. και την Κωπηλασία μίλησε και ο βετεράνος αθλητής του Ομίλου και γυμναστής στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων Λάμπρος Ρίζος, ο οποίος υπηρέτησε το άθλημα ως πηδαλιούχος επί 37 ολόκληρα χρόνια, κατακτώντας μεγάλες διεθνείς διακρίσεις. Όπως ανέφερε, «είναι χρέος όσων περάσαμε ως αθλητές από τον Ν.Ο.Ι. που μας έδωσε τόσα πολλά να φέρνουμε τους μαθητές μας σ’ αυτό το χώρο, στον οποίο θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν αλλά και να πάρουν σπουδαία πράγματα. Δεν υπάρχει άλλο σωματείο στα Γιάννενα που να φέρνει τόσο μεγάλες διακρίσεις στην πόλη μας και να αναδεικνύει τόσους παγκόσμιους Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες. Η Γιαννιώτικη Κωπηλασία εδώ και πολλά χρόνια εκπροσωπεί επάξια την Ελλάδα στους διεθνείς στίβους».

 

Δείτε Επίσης

Πέτρος Μπελέρης στο Δ/Ρ : «Η δίκη και η απόφαση είναι «μία τιμωρία της ελεύθερης ψήφου. Μία τιμωρία της δημοκρατίας….»

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πράξης της δίκης ΠΑΡΩΔΙΑ  και την καταδικαστική απόφαση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments