Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Εκδήλωση- Ομιλία «Οι Μεγάλες Σχολές των Ιωαννίνων – Ο Προεπαναστατικός Διαφωτισμός και ο Ηπειρώτικος Ευεργετισμός» στο Πνευματικό Κέντρο

Εκδήλωση- Ομιλία «Οι Μεγάλες Σχολές των Ιωαννίνων – Ο Προεπαναστατικός Διαφωτισμός και ο Ηπειρώτικος Ευεργετισμός» στο Πνευματικό Κέντρο

Οι εφημερίδες «Το Βήμα», «ΤΑ ΝΕΑ» και ο Δήμος Ιωαννιτών διοργανώνουν μια σημαντική εκδήλωση-ομιλία με θέμα «Οι Μεγάλες Σχολές των Ιωαννίνων – Ο Προεπαναστατικός Διαφωτισμός και ο Ηπειρώτικος Ευεργετισμός», η οποία θα πραγματοποιηθεί τηΔευτέρα11 Νοεμβρίου 2019 στις 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων (Αγίας Μαρίνας 55).

Με στόχο την ανάδειξη της ηπειρώτικης ευποιίας, «Το Βήμα» και τα «ΤΑ ΝΕΑ» ανατυπώνουν την ιστορική έκδοση του 1930 «Τα Γιάννενα κι’ η Νεοελληνική Αναγέννηση (1648-1820)», η οποία θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 17 Νοεμβρίου2019 με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας. Θα ακολουθήσει ομιλία του δημάρχου Ιωαννίνων, κ. Μωυσή Ελισάφ.

Για τις «Μεγάλες Σχολές των Ιωαννίνων» και τον «Προεπαναστατικό Διαφωτισμό και τον Ηπειρώτικο Ευεργετισμό» θα μιλήσουν ο πρώην υπουργός κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, ο καθηγητής και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Δ. Καψάλης και η προϊσταμένη Διεύθυνσης της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων κυρία Βάγια Οικονομίδη. Την ομιλία θα προλογίσει και θα συντονίσει ο διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα», κ. Αντώνης Καρακούσης.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments