Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Εκδήλωση στα Γιάννινα για την παρουσίαση θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 20ο Συνέδριο-Δ.Αρβανιτάκης: Νέες δυνατότητες ανοίγονται ώστε το εργατικό – λαϊκό κίνημα να αντιπαρατεθεί με καλύτερους όρους στη στρατηγική του κεφαλαίου

Εκδήλωση στα Γιάννινα για την παρουσίαση θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 20ο Συνέδριο-Δ.Αρβανιτάκης: Νέες δυνατότητες ανοίγονται ώστε το εργατικό – λαϊκό κίνημα να αντιπαρατεθεί με καλύτερους όρους στη στρατηγική του κεφαλαίου

DSC06542DSC06528 (2)Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–

Στο κατάμεστο από εργαζομένους και νεολαία Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Τ.Ο. Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας του ΚΚΕ στο πλαίσιο παρουσίασης των Θέσεων της Κ.Ε. για το 20ο Συνέδριο.

Ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην πείρα από τους αγώνες στους οποίους πρωτοστάτησαν με αυτοθυσία οι κομμουνιστές, μαζί με πρωτοπόρους εργάτες, όλα τα προηγούμενα χρόνια, τα συμπεράσματα από όλη αυτή τη δράση και τα σύνθετα καθήκοντα που προκύπτουν για το επόμενο διάστημα, αλλά και στις νέες δυνατότητες που ανοίγονται ώστε το εργατικό – λαϊκό κίνημα να αντιπαρατεθεί με καλύτερους όρους στη στρατηγική του κεφαλαίου.

Επίσης, στο φόντο όξυνσης των ανταγωνισμών στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, υπογράμμισε την ανάγκη το εργατικό κίνημα να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να απαιτηθεί να επιστρέψουν τώρα στη χώρα ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται εκτός συνόρων, να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., να μην έχει καμία συμμετοχή στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών.

Παράλληλα, σημείωσε πως σε περίπτωση εμπλοκής της Ελλάδας σε πόλεμο, σε περίπτωση εισβολής κάποια ξένης δύναμης, οι κομμουνιστές θα είναι στην πρώτη γραμμή για να υπερασπιστούν τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας από τη σκοπιά των εργατικών συμφερόντων, παλεύοντας από τον πόλεμο να βγει πραγματικός νικητής ο λαός, διώχνοντας και την ξένη αστική τάξη –εισβολέα, αλλά ανατρέποντας και την εγχώρια αστική τάξη που έμπλεξε το λαό σε πόλεμο, για να πάρει η εργατική τάξη την εξουσία, να οικοδομήσει τη δική της κοινωνία, το σοσιαλισμό.

Τέλος, το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ τόνισε πως ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος σήμερα, καθώς  υπάρχουν στην Ελλάδα όλες οι  υλικές προϋποθέσεις για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση, για να ζήσουν οι εργαζόμενοι με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους,  να αξιοποιηθούν οι μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ο φυσικός πλούτος, το πολυάριθμο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό,  που μένουν αναξιοποίητα στον καπιταλισμό.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση που επικεντρώθηκε κύρια στο ενδεχόμενο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου και εμπλοκής της χώρας σ’ αυτόν και στη στάση που θα πρέπει να κρατήσει το εργατικό – λαϊκό κίνημα και το Κόμμα σε μια τέτοια εξέλιξη.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments