Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Εκδήλωση χτες του ΣΥΡΙΖΑ στον Κατσικά για το ασφαλιστικό

Εκδήλωση χτες του ΣΥΡΙΖΑ στον Κατσικά για το ασφαλιστικό

SYRIZA_SHMAΑπό;Γιώργος Γκόντζος

Σε ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Ανατολής – Παμβώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ για  την εκδήλωση  που  πραγματοποιήθηκε με θέμα την ψήφιση του ασφαλιστικού,χτες στον Κατσικά Ιωαννίνων στα τοπικά γραφεία του Σύριζα ,τονίζεται:

Στην εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής καθώς και μέλη του κόμματος, παρευρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος και Μερόπη Τζούφη.

Οι βουλευτές Γ. Στέφος και Μ. Τζούφη ανέπτυξαν στις τοποθετήσεις τους τα κύρια σημεία του ασφαλιστικού, το οποίο είναι η πρώτη σοβαρή προσπάθεια να δώσει οριστική λύση στη βιωσιμότητα του συστήματος, δίνοντας έμφαση στην προσπάθεια της κυβέρνησης για εύρεση ισοδύναμων μέτρων και ανακούφισης των αδυνάτων. Τόνισαν το γεγονός πως πλέον θα δίνεται σε όλους εθνική σύνταξη, η οποία θα είναι μεγαλύτερη από την κατώτερη σύνταξη του ΟΓΑ που δίνεται τώρα και θα αυξάνεται αναλογικά με τα έτη εργασίας και την αύξηση του ΑΕΠ της χώρας. Επίσης τόνισαν πως οι κύριες συντάξεις δεν θα μειωθούν.

Από τους παρευρισκόμενους τέθηκαν πολλά ερωτήματα για την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών, των νέων επιστημόνων, οι οποίοι πλέον θα δίνουν εισφορές με βάση το πραγματικό τους εισόδημα. Οι βουλευτές τόνισαν ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις προστατεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι δηλώνουν μέχρι 15000 ευρώ το χρόνο.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τους πολιτικούς στόχους της αντιπολίτευσης και των ελεγχόμενων από αυτή συνδικάτων, που χωρίς να προτείνουν εναλλακτικές προτάσεις ουσιαστικά στοχεύουν στην ανατροπή της κυβέρνησης και την επάνοδο στην κυβέρνηση των ακραίων νεοφιλελεύθερων κύκλων που εκφράζει η εκλογή Μητσοτάκη στη ΝΔ.

Η Οργάνωση Μελών Ανατολής – Παμβώτιδας θα συνεχίσει να διοργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης πολιτών, με επόμενη εκδήλωση τον Φεβρουάριο με θέμα το αγροτικό ζήτημα.

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments