Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στα Τσερίτσανα

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στα Τσερίτσανα

128Από:Γιώργος Γκόντζος– Τις “Άντρισσες” γυναίκες των Τσεριτσάνων, τις γυναίκες εκείνες που μετέφεραν στους ώμους τους, κανόνια και πυροβόλα στα “Δυο Βουνά” της Ολύτσικας, συμβάλλοντας έτσι στον αγώνα για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων τίμησε σήμερα ο Δήμος Δωδώνης.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Δήμου με την Τοπική Κοινότητα Τσεριτσάνων και τους πολιτιστικούς συλλόγους  και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των αρχών των Ιωαννίνων και κάτοικοι της περιοχής.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση ενώ για το χρονικό της απελευθέρωσης και τη συμβολή των γυναικών, μίλησε η Πολυξένη Μπενέκου, Σχολική Σύμβουλος της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Αγωνιστριών Γυναικών των Τσεριτσάνων.

Στεφάνια, μεταξύ άλλων, κατέθεσαν ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Καραμπίνας, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Παντελής Κολόκας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατανίων (Τσεριτσάνων) Κώστας Παππάς, εκπρόσωποι του στρατού, της πυροσβεστικής, Ενώσεων Αποστράτων και Εφέδρων, του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Δωδώνης κι άλλων συλλόγων.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments