Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών

Εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πνευματικού Κέντρου από τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου κ. Κωνσταντίνο Γκόγκο, με την συμμετοχή του κ. Σάββα Σιάτρα, του τ. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γιώργου Καψάλη και των εκπροσώπων του τμήματος παραδοσιακών χορών του Πνευματικού Κέντρου κκ Νίκου Νούσια και Βασίλη Ράπτη .

Αναφερόμενος στις εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου για την επόμενη εβδομάδα ο κ. Γκόγκος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Με μια ακόμα ομάδα σημαντικών γεγονότων συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου την εβδομάδα που έρχεται.

Οι εκδηλώσεις μας ξεκινούν την Δευτέρα με την τιμητική συναυλία και βράβευση του σημαντικού ερμηνευτή Σάββα Σιάτρα.

Πρόκειται για έναν εμβληματικό ερμηνευτή, μια σπουδαία προσωπικότητα και έναν αυθεντικό Ηπειρώτη.

Ο Σάββας Σιάτρας είναι από τους καλλιτέχνες που έχουν δεθεί τόσο πολύ με τον τόπο τους και τον τιμούν μέσα από το έργο και την πορεία τους στη ζωή.

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, με την υποστήριξη του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών, προετοίμασε αυτή την βραδιά, σαν έναν ελάχιστο φόρο τιμής σε έναν σπουδαίο Ηπειρώτη και ένα μεγάλο καλλιτέχνη.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» με ελεύθερη είσοδο.» κατέληξε ο κ. Γκόγκος.

Ο κ. Σιάτρας ευχαρίστησε το Πνευματικό Κέντρο και τον Πρόεδρο για την τιμητική εκδήλωση και αναφέρθηκε στην 50χρονη διαδρομή του στο Ηπειρώτικο τραγούδι και την ικανοποίησή του για την μεγάλη αναγνώριση στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο κ. Καψάλης επισήμανε ότι με χαρά συμμετέχει στην εκδήλωση για την απονομή τιμής σε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και ευχαρίστησε το Πνευματικό Κέντρο για την πρόσκληση συμμετοχής.

Τέλος οι εκπρόσωποι του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου  αναφέρθηκαν στην εικοσαετή συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου και του Τμήματος με τον Σάββα Σιάτρα, σε εκδηλώσεις, αφιερώματα, τηλεοπτικές εκπομπές κ.α. καθώς και στο περιεχόμενο της εκδήλωσης.

 

Στη συνέχεια ο κ. Γκόγκος αναφέρθηκε στον κύκλο προβολών με την συνεργασία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που ξεκινά την Δευτέρα 18 Μαρτίου

«Αυτή την εβδομάδα ξεκινά και το Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου που παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Περιλαμβάνει 14 ταινίες μεγάλου και 7 μικρού μήκους.

Ταινίες βραβευμένες στην Ελλάδα και σε φεστιβάλ του εξωτερικού, που δείχνουν ανάγλυφα την εικόνα και ταυτότητα της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής.

Είναι ενταγμένο στον κύκλο εκδηλώσεων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 10 χρόνια – 10 πόλεις και περιλαμβάνει ταινίες που, μετά από καθολική ψηφοφορία των 350 μελών της, τιμήθηκαν τα 10 αυτά χρόνια για τα καλλιτεχνικά και τεχνικά επιτεύγματά τους με το βραβείο “ΙΡΙΣ”.

Κάθε μέρα για μία εβδομάδα θα προβάλλονται 2 μεγάλου και μια μικρού μήκους ταινίες στην αίθουσα «Δημ. Χατζής» με ώρες προβολής 7 το απόγευμα και 9 το βράδυ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι πληροφορίες των ταινιών είναι διαθέσιμα στο site του Πνευματικού Κέντρου καθώς και στην σελίδα μας στο Facebook.

Το Πανόραμα θα ξεκινήσει την Δευτέρα στην 6:30 μμ με την εκδήλωση έναρξης στην οποία θα παρευρεθεί και ο διευθυντής της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου  Γιώργος Μακρής, ενώ την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 6 μμ θα πραγματοποιηθεί πάνελ-συζήτηση με το κοινό.

Θέμα “Το ελληνικό σινεμά και το Κοινό του”» κατέληξε ο κ. Γκόγκος.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου αναφέρθηκε και στην επερχόμενη παράσταση του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν.

«Να υπενθυμίσω ότι την Τρίτη 19 Μαρτίου έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε την παράσταση του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν  «Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, η οποία και πρωταγωνιστεί στην παράσταση μαζί με τις σπουδαίες Κάτια Γέρου και Κωνσταντίνα Τάκαλου.

Το κορυφαίο έργο του Ζενέ, γράφτηκε το 1947 και παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο μέχρι και σήμερα γι αυτό και ανεβαίνει κάθε χρόνο.

Η παρουσίασή του όμως από το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν, αποκτά ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον.

Η παράσταση παρουσιάζεται σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΙ, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», για μια μόνο ημέρα την Τρίτη 19 Μαρτίου στις 9:15 το βράδυ» κατέληξε ο κ. Γκόγκος.

 

Το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου και αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να το βρείτε στο έντυπο πρόγραμμα που κυκλοφορεί, καθώς και στα social media του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments