Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Εκπαιδευτικές δράσεις για την Κωπηλασία και την Παμβώτιδα!

Εκπαιδευτικές δράσεις για την Κωπηλασία και την Παμβώτιδα!

Συμμετέχουν Ν.Ο.Ι., Φορέας Διαχείρισης Λίμνης, Κέντρο πρόληψης «Σχεδία» και Σχολή Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τα Γιαννιωτόπουλα το άθλημα της Κωπηλασίας, να έρθουν σ’ επαφή με το φυσικό περιβάλλον της Παμβώτιδας και να συμμετάσχουν σε ποικίλες εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις σχετικές με αυτή δίνουν ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Σχεδία» και η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Πρόκειται για ένα πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας και γίνεται με αφορμή τη διεξαγωγή στα Γιάννενα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας Νέων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Θα υλοποιηθεί το τριήμερο 13 – 15 Μαρτίου σε πρώτη φάση για Λύκεια, ενώ θα ακολουθήσουν δύο ακόμα τριήμερα για Γυμνάσια και Δημοτικά Σχολεία της πόλης. Είναι διάρκειας πέντε ωρών και θα διεξαχθεί πρωινές ώρες στις εγκαταστάσεις του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων στη Λιμνοπούλα και σ’ αυτές του Ναυτικού Ομίλου. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων κάθε μέρα θα είναι τα 50 άτομα (δύο γκρουπ των 25 μαθητών).

Ο Ν.Ο.Ι. απευθύνει κάλεσμα στα σχολεία της πόλης να δηλώσουν συμμετοχή δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές τους να έρθουν σε επαφή με ένα άθλημα που έχει γράψει ιστορία στην πόλη μας και φυσικά με το στολίδι της, την Παμβώτιδα.

*Πληροφορίες – κρατήσεις στο Γραφείο Φυσικής Αγωγής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου και στα τηλέφωνα: 6945853619 (κα. Παλαιοπάνου) και 6977504996 (κ. Ταγματάρχης).

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments