Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Εκτέλεσαν ισλαμιστή ηγέτη της αντιπολίτευσης στο Μπανγκλαντές

Εκτέλεσαν ισλαμιστή ηγέτη της αντιπολίτευσης στο Μπανγκλαντές

Η εκτέλεσή του αναμένεται να πυροδοτήσει βίαιες αντιδράσεις από τους υποστηρικτές του

Islamic-State

Το Μπανγκλαντές εκτέλεσε σήμερα τον ισλαμιστή ηγέτη της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ Καμαρουζαμάν, ο οποίος είχε καταδικαστεί για εγκλήματα πολέμου που διαπράχτηκαν το 1971, στη διάρκεια του εννιάμηνου πολέμου για την ανεξαρτησία της χώρας από το Πακιστάν.

Η εκτέλεσή του αναμένεται να πυροδοτήσει βίαιες αντιδράσεις από τους υποστηρικτές του. Ο 63χρονος Καμαρουζαμάν του κόμματος Τζαμάτ-ε-Ισλάμι απαγχονίστηκε στην κεντρική φυλακή της Ντάκα μετά από την απόρριψη από το Ανώτατο Δικαστήριο της έφεσής του κατά της θανατικής ποινής που του είχε επιβάλει ειδικό δικαστήριο για γενοκτονία και βασανιστήρια πολιτών στη διάρκεια του πολέμου.

Την περασμένη εβδομάδα, το κόμμα του έκανε έκκληση για γενική απεργία και για διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της ποινής. Σε ολόκληρη τη χώρα έχουν αναπτυχθεί άνδρες της παραστρατιωτικής Συνοριακής Φρουράς του Μπανγκλαντές.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments