Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Ελεύθερη η κίνηση των πεζών στη Χαριλάου Τρικούπη, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς Δεν θα κυκλοφορούν αυτοκίνητα 10 το πρωί με 3 το απόγευμα  

Ελεύθερη η κίνηση των πεζών στη Χαριλάου Τρικούπη, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς Δεν θα κυκλοφορούν αυτοκίνητα 10 το πρωί με 3 το απόγευμα  

shmaΑπό:Γιώργος Γκόντζος

Ελεύθερη θα είναι η κίνηση των πεζών σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους των Ιωαννίνων, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο Δήμος Ιωαννιτών ανταποκρινόμενος σε αίτημα των καταστηματαρχών της οδού Χαριλάου Τρικούπη και έπειτα από τη σχετική συνεννόηση  με την Τροχαία, αποφάσισε την απαγόρευση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, την Πέμπτη 31/12 (Παραμονή Πρωτοχρονιάς) , από τις 10 το πρωί και μέχρι τις 3 το απόγευμα στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στο τμήμα από την πλατεία Πάργης μέχρι την 28ης Οκτωβρίου.

Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στους πεζούς να κυκλοφορούν ελεύθερα και να κάνουν άνετα τις αγορές τους, σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της πόλης, σε μια μέρα που υπάρχει μεγάλη κίνηση στην αγορά.

Επειδή ακριβώς είναι μια μέρα με μεγάλη κίνηση στα Γιάννενα, ο Δήμος ζητάει από τους πολίτες να αφήσουν το αυτοκίνητο εκτός του κέντρου και να επιλέξουν  μια «πεζή» βόλτα στην πόλη. Για την ενημέρωση, δε, των επισκεπτών, ο Δήμος Ιωαννιτών έχει αποστείλει σχετική επιστολή προς όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής, ώστε να πληροφορούν σχετικά τους πελάτες τους.

Στήριξη του εμπορικού κόσμου

Στην επιστολή τους προς το Δήμο Ιωαννιτών, οι καταστηματάρχες  της Χαριλάου Τρικούπη, ζητούν από το Δήμο «…να βοηθήσει στην ανάδειξη και αυτού του κομματιού της γιαννιώτικης αγοράς…»,  εκφράζουν το «παράπονο» τους για τη μείωση της επισκεψιμότητας  με τη λειτουργία των πεζοδρόμων, ενώ θέτουν και το θέμα της συγκέντρωσης πολλών  κάδων απορριμμάτων στη συγκεκριμένη οδό, λόγω των πεζοδρομήσεων.

Η Δημοτική Αρχή από την πλευράς της, αναγνωρίζει πως η λειτουργία των πεζοδρόμων δημιούργησε ορισμένα νέα δεδομένα στην αγορά της πόλης, τονίζει όμως πως βρίσκεται δίπλα στο σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρηματιών της περιοχής  και καταβάλει κάθε προσπάθεια για τη στήριξη τους, σε όποιο σημείο του Δήμου κι αν δραστηριοποιούνται.

Η τόνωση της τοπικής αγοράς μέσα από την αύξηση της επισκεψιμότητας -όπως το έδειξαν αυτές οι γιορτές –  και η καθιέρωση των Ιωαννίνων ως τουριστικός προορισμός, είναι ένας στόχος στον οποίο η Δημοτική Αρχή επιδεικνύει σταθερή προσήλωση, στρατηγική  και μεθοδικότητα.

Σε ότι αφορά τους εμπορικούς δρόμους της πόλης, η Δημοτική Αρχή έχει δείξει ήδη πως δεν υπάρχουν «παραμελημένες»  περιοχές. Υπενθυμίζεται πως η Χαριλάου Τρικούπη ήταν μέσα στους πρώτους δρόμους στους οποίους υλοποιήθηκε το έργο του νέου οδοφωτισμού. Στην οδό Χαριλάου Τρικούπη  (στη συμβολή της με τη Μιχαήλ Αγγέλου) είναι ένα από τα πρώτα σημεία που έχουν επιλεγεί  για να προχωρήσει η υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων. Υπήρξε μια καθυστέρηση λόγω των ενστάσεων στο διαγωνισμό, αλλά το έργο επαναδημοπρατείται άμεσα και θα προχωρήσει.

Σε δήλωση του ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και  Τουρισμού, Νίκος Γκόλας, υπογραμμίζει πως:

«Η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει έμπρακτα ότι στηρίζει τον εμπορικό κόσμο. Άλλωστε αυτό το στόχο έχουν όλες οι ενέργειες μας κι όλος ο μεθοδικός  σχεδιασμός για την τουριστική ανάδειξη της περιοχή μας και την αύξηση της επισκεψιμότητας.

Πιστεύουμε πως είναι ένας τομέας που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση  της κρίση,  στην τόνωση της τοπικής αγοράς,  στη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης και νέων θέσεων εργασίας, γι’ αυτό εργαζόμαστε συνεχώς σε αυτή την κατεύθυνση.

Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των καταστηματαρχών προχωρούμε στη διευκόλυνση της κίνησης των πεζών και της εμπορικής δραστηριότητας την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μια μέρα που υπάρχει έντονη κινητικότητα στην αγορά. Η ενέργεια αυτή αποτελεί ένα πείραμα που ελπίζουμε να αποδώσει και να εφαρμοστεί και σε άλλες χρονικές περιόδους, αλλά και σε άλλους εμπορικούς δρόμους της γιαννιώτικης αγοράς».

 

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments