Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Ελλάδα και Σερβία: Ιστορία-Παρόν-Μέλλον

Ελλάδα και Σερβία: Ιστορία-Παρόν-Μέλλον

40

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνοσερβικής Φιλίας Ιωαννίνων, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ελλάδα & Σερβία: Ιστορία-Παρόν-Μέλλον». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Απριλίου στις 20:30 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλιά Σφαγεία).

Προλογίζει εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Σερβίας και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Δημήτριος Παπασπύρου. Τις σχέσεις των δύο χωρών θα προσεγγίσουν από ιστορικής πλευράς οι κύριοι Παναγόπουλος Γεώργιος, Επίκουρος Καθηγητής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλάς Ιωαννίνων και Φαρμάκης Αλέξανδρος, πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιωαννιτών και μέλος του Δ.Σ της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου. Το θέμα των οικονομικών σχέσεων θα αναπτυχθεί από τον κ. Παναγιώτου Δημήτριο, Επίκουρο Καθηγητή του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Βασίλειος Λαγός, Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Οι δύο χώρες έχουν εξαιρετικές σχέσεις σε πολιτικό, οικονομικό, μορφωτικό και πολιτιστικό επίπεδο. Έχοντας κοινές αναφορές στο ιστορικό παρελθόν των Βαλκανίων, αποτελούν οι σχέσεις αυτές παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Ελλάδα και Σερβία συνδέονται από ένα διμερές πλαίσιο σε θέματα οικονομίας, εμπορίου, επιστήμης, τεχνολογίας, τουρισμού. Ο Πύργος Νεμπόισα στη Σερβία, που λειτουργεί ως μουσείο αφιερωμένο στον μεγάλο επαναστάτη Ρήγα Φεραίο, αλλά και η Κέρκυρα, με το νησί Βίδο, τόπο μαρτυρίου για το λαό και τους Στρατιώτες της Σερβίας, αποτελούν δύο από τις πολλές κοινές αναφορές που συνδέουν ιστορικά τους δύο λαούς.

Δείτε Επίσης

Β.Γαρδίκος( ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ)- Οι παράγοντες που δημιουργούν αισιοδοξία για μια έδρα στο Νομό Ιωαννίνων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])===  “Η αισιοδοξία  για  μια έδρα στο νομό Ιωαννίνων,προκύπτει από την καθημερινή συζήτηση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments