Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ελληνογερμανική Συνέλευση: Δράση εξωστρέφειας από το Δήμο Πρέβεζας

Ελληνογερμανική Συνέλευση: Δράση εξωστρέφειας από το Δήμο Πρέβεζας

Θέματα που αφορούν τη “γεφύρωση” ανισοτήτων μεταξύ πλούσιων και φτωχότερων περιοχών κυριάρχησαν στις εργασίες της 9ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Ερντινγκτ της Βαυαρίας το διάστημα από 5 έως 8 Νοεμβρίου.

Το παρόν έδωσαν περισσότεροι από 150 Δήμαρχοι από την Ελλάδα και τη Γερμανία ενώ συμμετείχε και ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ .Νίκος Γεωργάκος εκπροσωπώντας το Δήμο μας που αποτελεί πλέον μέλος του “Δικτύου Ελληνικών Πόλεων και Περιφερειών για την Ανάπτυξη” (ΔΕ.Π.ΑΝ)

Κατά τη διάρκεια των εργασιών οργανώθηκαν επιμέρους συζητήσεις και συναντήσεις κυρίως για τους τομείς των υποδομών και της βιώσιμης διαχείρισης των απορριμμάτων, διερευνώντας τις δυνατότητες νέων μοντέλων συνεργασίας αυτοδιοίκησης με επιχειρήσεις , μέσω σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Οι εργασίες της 9ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης ολοκληρώθηκαν με την τελική συνεδρίαση όπου εγκρίθηκε η Κοινή Διακήρυξη η οποία περιέχει τις βασικές αρχές και ένα κοινό πλαίσιο δράσεων με στόχο, να γίνει μία δημιουργική επανεκκίνηση στις σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας και οριστικοποιήθηκε η επόμενη Συνδιάσκεψη που θα διεξαχθεί στην Αθήνα.
Η  Ελληνογερμανική Συνέλευση είναι ένα δυναμικό ελληνογερμανικό δίκτυο δήμων και περιφερειών προσανατολισμένο στην πρακτική συνεργασία και ανοικτό στη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας. Οι συνεργασίες είναι θεματικές και πραγματοποιούνται όταν από την ελληνική ή τη γερμανική πλευρά εκφραστεί μια τέτοια επιθυμία.

Στο περιθώριο της Συνέλευσης ο κ. Γεωργάκος συναντήθηκε με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων της Γερμανίας και τουριστικούς πράκτορες προκειμένου να δρομολογηθούν δράσεις τουριστικής προβολής του Δήμου Πρέβεζας στη Γερμανία.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments